Menu

Hivatalosan is működik
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.01.17.

Eddig névtelenül, majd Edőcs István nevének felvételével, hivatalosan pedig 2008. februárjától működik az Edőcs István Ökölvívó Klub. Az Újpalotai SE berkeiben és a Kinizsi TTK rákospalotai intézményében 3 éve alakult meg az ökölvívó szakosztály, amely a néhai kiváló ökölvívó, Edőcs István nevét tavaly áprilisban vette fel.

Mindez a fiatal vezetőedzőnek, Buga Kálmánnak köszönhető.
Néhány nappal ezelőtt pedig a Kolozsvár utcában található Mezzaluna (Félhold) Étteremben jelentette be ünnepélyesen Buga Kálmán a klub megalakulását.
A klub elnöke, Lencsés Ferenc a rendezvényen elmondta, hogy bár csak februártól működnek hivatalosan ezen a néven, ám egy ilyen jelentős változás bejelentésére a nyitórendezvény volt a legméltóbb időpont.
A programon részt vette többek között Hajdu László polgármester, Király Csaba alpolgármester, Varga József sportreferens, a Magyar Ökölvívó Szövetség részéről dr. Csötönyi Sándor elnök, id. Balzsay Károly szövetségi kapitány, Szakos József szakmai igazgató, ifj. Papp László, Svasznek Jenő mesteredző, illetve a szövetség elnökségének több tagja.
A polgármester az ünnepségen jelentette be mintegy ajándékként, hogy elhárult minden jogi akadály az ökölvívó egyesület önálló terembe való átköltözése elől. Az önkormányzat a Kertköz utcai régi nyomdaépületet a sportegyesület rendelkezésére bocsátotta.
Amint dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke elmondta, a XV. kerület kiváló példa arra, hogy egy helyi önkormányzat mekkora segítséget jelenthet egy sportág talpon maradásában, és egyben a hátrányos helyzetű gyerekek felemelkedésének megsegítésében.
-Az ökölvívás ugyanis egy olyan sportág, amely a hátrányos helyzetű gyerekek nevelésében is fontos szerepet játszik. Az Edőcs István Ökölvívó Klub tevékenységét már régóta figyelemmel kísérjük, és kijelenthetem, hogy az a munka, amely ebben a kisklubban folyik, a magyar ökölvívás fellendülését is elősegítheti- mondta.
Az összejövetelen két fontos esemény volt még: Buga Kálmán vezetőedző jutalomban részesítette azokat, akik segítséget nyújtottak a klubért, illetve itt alakították meg a magyar romaválogatottat, mely csapat az év folyamán több fórumon is szeretne megjelenni.
Amint elhangzott, a XV. kerületi Mezzaluna Étterem lenne a válogatott törzshelye, ahol tavasszal már hivatalos ökölvívó találkozó is lesz.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló