Menu

Hímzett maszkokból nyaralás

2021.05.07.

Jótékonysági adományátadó a FENO-ban. (videóval)

Az ÖTHÉT Egyesület és Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata által közösen meghirdetett  Első  kerületi Maszkhímzőversenyre a vártnál is többen jelentkeztek. Az öt tagú zsűrinek nem volt egyszerű feladata, hiszen 132 pályaműből kellett kiválasztanuk februárban azt a 8 alkotást, amelyek díjazásban részesültek. A nagyszámú jelentkezsének köszönhetően a jótékony célra felajánlott maszkok eladásából közel kettőszázezer forint gyűlt össze. A hímzett alkotásokat a Mindenki a Tizenötödikért frakció vásárolta meg, hogy kerületi alapítványt, vagy szervezetet támogathasson vele.

A választás a súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek életminőségének javításán dolgozó Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítványra esett. A frakció tagjainak támogatásával 17 család közös nyaralását tudják támogatni, mentálhigiénés tréninggel.

A frakció a maszkokat a Csokonai Kulturális Központ részére ajánlotta fel, ahol kiállítást rendeznek a hímzett munkákból. A  kerületi lokálpatrióták összefogása és kézügyessége így örök emlék marad a következő generációk számára is. A jövőben vándorkiállítást is terveznek az alkotásokból.

Az adományt Tóth Imre alpolgármester adta át, aki megköszönte a frakció tagjainak segítségét.

További részletek a videóban:

Fotó: Nagy Botond
Videó: XV Media

(D.I.)