Menu

Helyzetjelentés a felüljáróról

2020.06.24.

Az újpalotaiak közlekedését mélyen érintő felújítás munkálatai szüneteltek – de ez nem azt jelenti, hogy ne történne semmi a Drégelyvár utcánál.

Sok kérdés érkezett a hivatalhoz arról, hogy mi történik, vagy éppen mi nem történik az elmúlt hetekben a Drégelyvár utcai felüljárónál. 2020 egyik legtöbbeket érintő kerületi felújítási munkája az Újpalotát és Zuglót összekötő, 1973-ban épült hídon folyik. A munkálatok április 18-án, szombaton félpályás lezárással kezdődtek meg, azonban az elmúlt hetekben a munkavégzés szünetelt – a miértekről a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya adott tájékoztatást.

A munka szünetelésének ugyanaz az oka, amiért már a lezárás is a tervezettnél korábban történt meg: az alépítményi előkészítő munkák során a felüljáró szerkezetét a vártnál jóval rosszabb állapotban találták. Ezért a felüljáró zuglói oldalán a meglévő szerkezetet alá kellett állványozni.

A BKK, mint projektgazda felkérésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szakértői anyagvizsgálatot (magfúrásokat) végeznek a híd szerkezetében. A szakértői vélemény várhatóan 2020. július elejére készül el. Ennek alapján állapítják meg, hogy a kivitelezés milyen műszaki tartalommal folytatódhat.

A felmerült statikai probléma megoldása drágíthatja a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában folyó felújítást. Az eredetileg 2020 decemberére tervezett befejezés csúszásáról, annak új időpontjáról a BKK a későbbiekben fog tájékoztatást adni.

(Cs.B.)

Fotó: Nagy Botond/XV. Média