Menu

Helyt álltak a fővárosi versenyen

2006.04.30.

Csütörtökön délelőtt a XVIII. kerületi Bókay kertben volt a Fővárosi Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny, melyen a kerületi versenyen első helyezést elért általános iskolai és középiskolai csapatok vettek részt: kerületünket a Száraznád NOK Neptun utcai csapata és a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola kettes számú csapata képviselte.

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság az ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt immár 15. alkalommal rendezte meg. A házigazdák nevében a kerület alpolgármestere, Hámori Tibor valamint a XVIII. kerületi Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője Bíró István alezredes köszöntötte a 43 csapatot.
A verseny külön érdekessége volt, hogy a megmérettetésen kívül vett részt egy kispesti iskola testvérvárosából, Smolyanból érkezett csapat, valamint az Országos Katasztófavédelmi Főigazgatóság vendégeként az olasz polgári védelem önkéntes szervétől érkezett Francesca Alessandra Paoluz.
A versenyzők jó hangulatban zajlott és mindenki pontosan tudta, mi a feladata egy-egy állomáson, melyen elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldania a csapattagoknak.
Az általános iskolások versenyében a XVII. kerületiek jeleskedtek, míg a középiskolás csapatok között a XXII. kerületiek kerültek ki győztesen, s ők jutottak tovább a katasztrófavédelmi verseny országos döntőjébe. A XV. kerületi csapatok tisztesen helyt álltak a versenyen, s reméljük, jövőre jobb helyezést érnek el.

Végeredmény:

Általános iskolák:
1. XVII. kerületi Hősök tere Általános Iskola
2. XXI. kerületi Karácsony Sándor Általános Iskola
3. V. kerületi Szent István Általános Iskola

Középiskolák:
1. XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium
2. IX. kerületi Szent-Györgyi Albert Gimnázium
3. Csepeli Gyermekjóléti Központ

A XVIII. kerületi önkormányzat különdíját a II. kerületi Újlaki Általános Iskola és a VII. kerületi Baross Gábor Általános Iskola P.V. Szakközépiskola csapata vehette át.

Kapcsolódó hírek: