Menu

Helycserés támadás

2005.11.28.

Évek óta hagyományosan a Szent Korona Iskola ad otthont a képviselők, köztisztviselők asztalitenisz bajnokságának. Így volt ez az elmúlt hét péntekén is, amikor is a „véresen komoly” küzdelem kezdetét vette a zöld asztalok mellett.

A hölgyek és urak körmérkőzésen keresztül juthattak a döntőbe: a nők között öten indultak, míg a férfiak összesen tizenegyen fogták a kezükbe az ütőt s vívták meg egymással három csoportban a harcot. A sorsolást Hajdu László polgármester és Gyurcsánszky János alpolgármester végezte el.
A labda pattogott, cikkázott, s mindenki arra várt, hogy a rangidős Csaba Elemér (74 éves) vajon legyőz-e mindenkit, vagy a tavasszal a döntőben alul maradt Avarkeszi Béla elhódítja tőle a bajnoki címet.
Ha harc, legyen harc…Idén Csaba Elemér legyőzőre talált, a kicsiny labdát ugyanis úgy megbabonázta Avarkeszi Béla, hogy fonák ide, tenyeres oda, szerva itt, de csere nem ott…s egy-két lecsapás…s némi csusza…a végén a bajnoki címet Avarkeszi Béla nyerte meg. Az ötödik alkalommal megrendezett bajnokságon Tóth Imre harmadik helyezett lett, neki tavasszal a negyedik helyezéssel kellett megelégednie.
A nőknél nem volt cím-elhódítás, mivel a januárban már győztes dr. Pongor Lilla megvédte a bajnoki címét, míg a korábban második helyezett Németh Angéla most a dobogó harmadik fokára állhatott csak fel.
A női párosban a korábbiakban már bevált kettős aratta a győzelmet, míg a férfi és a vegyes párosban új duó léphetett a dobogó legfelső fokára.
Az eredményhirdetést követően Gressó Tiborné, a Szent Korona Általános Iskola igazgatónője és Osváthné Brett Ildikó, az OMIS osztály sport ügyintézője adta át az első helyezettnek a serleget, oklevelet és érmet, míg a második és harmadik helyezettek oklevelet és érmet kaptak.

Végeredmény:
Női egyéni:
I. dr. Pongor Lilla
II. Reiszné Naszádi Magdolna
III. Németh Angéla

Férfi egyéni:
I. Avarkeszi Béla
II. Csaba Elemér
III. Tóth Imre

Női páros:
I. dr. Pongor Lilla – Németh Angéla

Férfi páros:
I. Király Csaba – ifj. Király Csaba
II. Csaba Elemér-Máté Gyula
III. Czibik Tamás- Avarkeszi Béla

Vegyes páros:
I.Avarkeszi Béla – Reiszné Naszádi Magdolna
II. dr.Pongor Lilla- Máté Gyula