Menu

Hazánkat képviselte a Szilas

2012.10.25.

Az idén 15. évfordulóját ünneplő Szilas Néptáncegyüttes felnőtt és ifjúsági együttese szeptember 13–16. között vendégszereplésre utazott Szlovákiába, ahol részt vett a Visegrádi Négyek Nemzetközi Folklórfesztiválon, valamint a Zselízi Verbunkfesztiválon.

Az együttes útjának első állomása Nagytúr volt, majd a táncosok az elkövetkező napokban gálaműsor keretében léptek fel Léván, ahol többek között a kulturális központ vezetője, a polgármester és a Pozsonyi Magyar Konzulátus főtanácsosának fogadásán is részt vettek, majd másnap Ipolyságon adtak mintegy egyórás műsort.
– Az előadás után a Garam menti verbunktalálkozó helyszínére, Zselízbe mentünk. A templom téri verbuválás után fantasztikus gálaműsor volt, majd a művelődési házban éjszakába nyúló táncházban mulatott együtt magyar, szlovák, cseh, bolgár, lengyel– mesélte Sikentáncz Szilveszter, a néptáncegyüttes művészeti vezetője.
– Kulturális küldetésünk utolsó helyszíne Ipolyvisk volt, ahol a művelődési házban a szinte teljesen magyarok lakta település közönségének táncoltunk. Úgy vélem, a program során a Szilas Néptáncegyüttes méltón képviselte a magyar népi kultúrát, Rákospalotát és nem utolsósorban egész Magyarországot – mondta végezetül Sikentáncz Szilveszter.