Menu

Hatodszor is Bernecebarátiban
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.28.

Már hagyománya van annak, hogy minden nyáron Bernecebarátiban a Nemzetközi Képzőművészeti Táborban gyűlnek össze a kerületi gyerekek mellett a testvérvárosokból érkezett diákok, hogy néhány napot együtt töltve közösen alkossanak szekcióvezetőik segítsége mellett.

Tavaly már hatodik alkalommal került sor erre a táborra, melynek táborvezetője Dr. Kántásné Szabó Ivett, a polgármesteri hivatal OMIS osztályának csoportvezetője volt, míg a szekciókat
Lázár Imola (tűzzománc), Molnár Sándorné (hímzés, bábkészítés), Nándori Ágnes (szárazvirág-kötés, decoupage), Spóringné Kovács Ágota (gyöngyfűzés), Sz. Bercsényi Éva (batikolás, textilfestés), Vizi Julianna ( textilfestés, szitanyomás), Tasnádi Attiláné (bőrmunkák), Kissné Breczek Margit (grafika, festés), Szunyogh László (agyagozás) vezette.
A Bernecebarátiban készült alkotásokból a Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézményében május 25-én nyílt kiállítás, melyen először az intézmény nevében Homor Istvánné, igazgatónő köszöntötte a jelenlévőket, majd Baracskay Éva, az önkormányzat MOS Bizottságának alelnöke nyitotta meg a kiállítást.
Amint a megnyitó gondolatokban elhangzott, ebben a táborban a tehetséges gyerekek a kreativitásuk kibontakoztatására épp úgy lehetőséget kapnak, mint az önmegvalósításra. Ugyanakkor felhívta a figyelmet Baracskay Éva arra, hogy bár többek nevével a későbbiekben akár ismert művészként találkozhatunk, ám a többiek is mind tudásukat, mind ízlésüket, kézügyességüket is fejleszthették ez alatt a pár nap alatt is.
S hogy mit láthatunk a június 15-ig látogatható kiállításon? A legkülönfélébb technikákat alkalmazták a diákok, miközben az alkotások megszülettek a kezük nyomán: bábokat és szárazvirág-kompozíciókat, tűzzománc alkotást és kerámia képeket, hímzett-, batikolt-, festett képeket, rajzokat, bőrmunkákat, gyöngyfűzés remeket készítettek.

Kapcsolódó cikkek


Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló