Menu

Határozott lépések a Fő téren

2019.04.10.

A többeket ért zaklatás és más kirívó esetek miatt összehangolt akcióba kezdett a közterület-felügyelet és a rendőrség a Fő téren.

A múlt héten az újpalotai Fő téren több embert zaklattak és egyéb jogsértések is történtek, ezért a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal – a közterület-felügyeleten keresztül -, valamint a helyi rendőrkapitányság azonnal összehangolt intézkedésbe kezdett.

A történtekre reagálva a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság a Fő téren az esti órákban rendőri jelenlétet biztosít. Már elő is állítottak egy embert a történtekkel kapcsolatban. Az éjszakai szolgálatot ellátó közterület-felügyelők pedig azóta minden nap este 19-21 óra között a téren tartózkodtak és biztosították a helyiek nyugalmát, valamint a gyalogosforgalom zavartalanságát.

A rendőrség ezen a héten (április 9-13. között) minden nap 14-22 óráig két rendőrjárőrrel lesz jelen a Fő téren, és kiemelt feladat lesz a jogsértők kiszűrése. Az önkormányzat parkőrszolgálata esetében kiterjesztik a jelenléti időszakot 7-21 óráig (a jelenlegi 7-19 óráig terjedő időszakról), illetve áprilisban ez kifejezetten a Fő térre fog koncentrálódni, mivel a tapasztalatok szerint több szabálysértés is történik ezen a területen.

A gyors intézkedés is annak jegyében történt, hogy a XV. kerületi Önkormányzat – különböző rendészeti, városgazdálkodási, illetve szociális intézkedésekkel, valamint a rendőrséggel folytatott együttműködése révén – kiemelten kezeli az itt élők biztonság- és komfortérzetének javítását.

A Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztálya továbbra is kéri a lakosságot, hogy közterületi rendellenességet tapasztalva azonnal hívja hivatali időben (hétfő: 8.00-18.00, kedd-csütörtök: 8.00-16.30, péntek: 8.00-12.30) a +36 1 305-3230, hivatali időn kívül pedig a +36 1 305-3147 telefonszámot, annak érdekében, hogy arról minél előbb tudomást szerezzenek, és intézkedni tudjanak a megoldás érdekében.

Fotó: Vargosz/XV Média