Menu

Határidőre befejeződött a Szentmihályi úti felüljáró felújítása

2005.11.08.

A Podmaniczky Program keretében a Szentmihályi úti felüljáró útfelújítási munkálatai október 26-ra, határidőre fejeződtek be, ám a kerületben további utak felújítása van folyamatban.

A Szentmihályi úti felüljárón október 27-ére megszűnt minden forgalomkorlátozás és a megújult felüljárón már teljes szélességében lehet közlekedni.
A www.budapest.hu sajtóközleménye szerint a felüljáró felújítása keretében a forgalom folyamatos fenntartása mellett felújításra került a felüljáró pályalemeze, szigetelése, kiemelt szegélyei, útburkolata, vezetőkorlátai, valamint vízelvezető rendszere. A fel- és lehajtó rámpákon a támfalak felső, egyméteres része elbontásra került, majd a régi, több helyen sérült szegély helyére új épült. A rámpák többi szakasza új aszfaltrétegeket kapott. A hídszerkezet és a felhajtó rámpák támfalai új, esztétikus külsőt kaptak. A Szentmihályi út feletti sérült hídgerendákat is javították, valamint a munkálatokkal egy időben felújításra, korszerűsítésre került a híd alsó és felső közvilágítási rendszere is. A munkálatok után biztonságosabb, jobb minőségű, hosszabb élettartamú felüljárón haladhatnak át az autósok. A munkálatokat két ütemben végezték: az első ütemben a befelé jövő oldalt terelték a Miskolc felé vezető oldalra, majd a második ütem szerint ezt megfordították, de irányonként két sávon mindvégig biztosították a forgalmat. A felüljáró 93,7 méter hosszú, 2545 négyzetméter, amelyen átlagosan 35 fő és 10 munkagép dolgozott.
Jelenleg a kerület három területén folynak a Podmaniczky Program keretében útfelújítási munkálatok, melyek az elkövetkező napokban, hetekben készülnek el:
a. a Közvágóhíd utcában a Károlyi Sándor utca- Csobogós utca közti úton
b. a Károlyi Sándor utcában a Pozsony utca- buszforduló köti területen
c. a Pestújhelyi úton a Bezsilla Nándor utca-Szerencs utca közti úton

Korábbi cikkek a témában: