Menu

Hat iskola diákjai versenyeztek
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.12.11.

Az elmúlt héten harmadik alkalommal rendezte meg a Hartyán Nevelési-Oktatási Központ az Elektrografikai Művészeti Rajzversenyt, melyen hat iskola 42 tanulója vett részt.

A kerületi oktatási intézmények – a Szent Korona Általános Iskola, a Pestújhely NOK, a László Gyula Gimnázium Általános Iskola, a Kossuth NOK, a Károly Róbert Szakközépiskola és a házigazda Hartyán NOK – diákjai ismét bebizonyították, hogy a művészet és a technika (számítógép) milyen népszerű a számukra.
Amint Varga Gábor tanár úr, a program szervezője elmondta, a Paint program segítségével előállított művészi képalkotások készítése igen csak kihívás volt a versenyzőknek és – mint utóbb kiderült – a zsűrinek is.
A verseny folyamán két téma közül választhattak a diákok:
-Önkifejezés-alkotás az ünnep (pl. családi, nemzeti, vallási) témakörben
-Térképzés Egy beállítás térhatású ábrázolása (csendélet)
A zsűri elnöke immáron harmadik alkalommal Nagy-Sándor Zoltán, kerületi festőművész volt, s az ő segítségére voltak az iskola rajzpedagógusai. Így a közös gondolkodást követően megszületett a három – három díjazott alkotás kiválasztása.
Az első három helyezett oklevél és ajándékdíjazásban részesült, de kiosztásra került mindkét kategóriában a különdíj is. Valamennyi résztvevő ajándékot kapott.

Végeredmény:

5-6.évfolyam
I. Terdik Lilla (Kossuth NOK)- tanára: Rácz Anita
II. Baukó Friderika (Hartyán NOK)- Varga Gábor
III. Kovács Csongor (Pestújhelyi NOK)- Tóth András
Különdíj: Kovács Márk (László Gyula Gimnázium)- Tamás Jánosné

7-8. évfolyam:
I. Polmann Sára Zsófia(Hartyán NOK)- Varga Gábor
II. Takács Dénes (Szent Korona Általános Iskola)- Baranyai Gizella
III. Kovács Zsuzsanna (Kossuth NOK)- tanára: Rácz Anita
Különdíj: Homonnai Nóra(László Gyula Gimnázium)- Tamás Jánosné

-Köszönet illeti a résztvevő iskolák informatika- és rajztanárainak, szabadidő szervezőinek munkáját, kik felkészítették és elkísérték a versenyző tanulókat- mondta Varga Gábor tanár úr.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló