Menu

Harmadszor rendezték meg a Testvérvárosok Kupáját

2008.09.19.

A program ötletadója még Budai Péter, sportreferens volt, aki 2004-ben hunyt el. Emléke azonban közöttünk van, így a szeptember 12-14 között megrendezett Testvérvárosok Kupája is az ő szellemének megfelelően zajlott.

A Budapesti Legyőzhetetlen Feketék által szervezett tornán az 1993/94-es korosztály kosarasai vettek részt: a házigazdákat két csapat ( az 1993-as A csapat és az 1994-es B csapat) képviselte, illetve elfogadta a meghívást a Budapest Honvéd, a Kőbányai Darazsak, illetve a horvát KK Donji Kraljevec csapata.
Először a fiatalabb palotaiak mérkőztek meg a horvátokkal és 3 ponttal győzték le őket, majd ezután a hagyományoknak megfelelően a sportprogram megnyitójára került sor.
Az ünnepélyes köszöntés során Varga József, sportreferens adta át az előző évad érmes csapatainak a jutalmakat: így a BLF Palota 1994-es születésű serdülő csapatának, akik a Budapest-bajnokságban végeztek a második helyen, és az 1996-ban született gyermekcsapatnak az ezüstérmet. A két csapat közül az országos döntőben a gyerekcsapat a 6., a serdülők pedig a 7. helyen végeztek.
Ezután rendhagyó eseményként került sor a 15 esztendős, ám jelenleg 208 cm magas Dagdelen Attila búcsúztatására, aki a nyár folyamán a világhírű török Fenerbahce-hoz igazolt. A center ennek ellenére a volt hazai pályán néhány perc erejéig maga is részt vett a játékban.
A tornát végül a BLF A csapata nyerte meg 100%-os teljesítménnyel úgy, hogy a döntőben az ugyancsak 100%os Budapesti Honvédot győzte le.
A BLF másik csapata, a B csapat a 4. helyen végzett.
A szakvezetők szerint összeállított ötfős ?All Star? csapatba a BLF Palota A csapatából hárman is bekerültek. Név szerint Paróczai Zoltán, Bórkúty Lóránt és Dankó Tamás. Kovács István, az egyesület elnöke pedig különdíjat ajánlott fel fiatalabb csapat legegyenletesebb teljesítményt nyújtó játékosának, vagyis Solymos Tamásnak.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek: