Menu

Harmadszor is a hazáról szóltak a versek

2011.11.30.

A 118 éve alapított Rákospalotai Ipartestület „Édes Hazánk, rólad zeng dalunk” címmel harmadik alkalommal hirdette meg szavalóversenyét a kerületi önkormányzat és a Csokonai Művelődési Központ támogatásával. A versenyre az ANNO 2011. Művészeti Héten került sor.

Idén a korábbi hagyományoknak megfelelően ismét két napon keresztül folyt a verseny- a versmondók hazafias érzelmű, a XIX-XX. századi költők által írt versekkel nevezhettek. A versenyzőket a Zubor Ágnes és Bezerédi Zoltán színművészek által vezetett zsűri értékelte. A kerületvezetést az első nap dr. Novák Ágnes alpolgármester, míg a második napon Bitvai Nándor alpolgármester képviselte, akik az önkormányzat ajándékát adták át a diákoknak.
Az idei évi versenyen 25 diák indult három kategóriában (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, valamint középiskola). Míg a verseny kezdetén Juhász Sándor, a Rákospalotai Ipartestület alelnöke köszöntötte a diákokat, a verseny végén pedig a pénzjutalmat a legjobb versenyzőknek a testület jelenlegi elnöke, Háry Iván adta át. Az első helyezett 30 ezer-, a második 20 ezer-, a harmadik 10 ezer forintos jutalomban részesült.

A verseny végeredménye:
Alsó tagozatosok:
I. helyezett: Szántó Dominika (Kontyfa Középiskola és Általános Iskola,
II. helyezett: Szakács Papp Réka (Czabán Általános Iskola),
III. helyezett: Balogh Eszter (Hartyán Általános Iskola)

Felső tagozatosok:
I. helyezett: Garai Bendegúz Gergely (Károly Róbert Gazdasági Szakközépiskola)
II. helyezett: Meleg Veronika (László Gyula Gimnázium és Általános Iskola)
III. helyezett: Polgár Vanda (Szent Korona Általános Iskola)

Középiskolások:
I.helyezett: Szőke Fruzsina (Dózsa György Gimnázium)
II. helyezett: Bódis Barbara (Károly Róbert Gazdasági Szakközépiskola)
III. helyezett: Csernák János (László Gyula Gimnázium és Általános Iskola)