Menu

Hangos siker a III. Rákospalota Kupán

2014.04.25.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre kerületünkben a Regio Játék Rákospalota Kupa gyermek sakkverseny. Hagyományt teremtő céllal kezdte el szervezni 2012-ben Mihály Zoltán a REAC sakkszakosztályának vezetője a sakk fesztivált kifejezetten gyermekeknek, ami mára országos hírűvé nőtte ki magát.

Népszerűsége miatt évről évre a verseny nevezését már egy héttel a rajt előtt le kell zárni, mert egyszerűen nem férnek el a gyerekek a Hubay Zeneiskola színháztermében. Egyedülálló, hogy minden résztvevő, (a száznegyvenedik!) is kap ajándékot. Ezt szponzorok segítségével teremti elő a szervező. Különleges, hogy a verseny ideje alatt projektoros kivetítőn jelennek meg a versennyel kapcsolatos legfontosabb információk. Egyedi az is, hogy a szervezők gondolnak kisgyerekek lévén a szülőkre, nagyszülőkre, kísérőkre is, nekik is van egy külön csoport, ha játszani akarnak, így egy családi programmá szélesedik minden évben a sakkszombat.

Az önkormányzatot irányító képviselő csoport minden évben támogatja az eseményt. László Tamás polgármester, Bitvai Nándor alpolgármester, dr. Pintér Gábor képviselő személyével is megtiszteli minden évben a nagyszámú résztvevőt. László Tamás polgármester úr megnyitójában idén is kiemelte a közösségépítés fontosságát, a helyi kezdeményezések előre mutató voltát. Bitvai Nándor alpolgármester a díjátadón hangsúlyozta, hogy a sakknak is meg kell találni az őt megillető helyet a többi sportág között, amit az ilyen versenyek példaértékűen segítenek.

A programokkal zsúfolt áprilisi napon Böjte Csaba atya kerületünkben járt Révész Máriusz kíséretében és nem mulasztotta el felkeresni a gyermek sakkversenyt, ahol egy nagy zsák sakk készletet kapott ajándékba gyermekeket befogadó hálózata számára. Rá jellemző szerénységgel csak pár fotó erejéig maradt, kifejezetten kérte, hogy a versenyen ne említsük meg külön is jelenlétét.

A kerületi sportiskola sakkszakosztályának ifjúsági csapatát két éve indította el Mihály Zoltán. A versenyen résztvevő helyiek szép eredményeket értek el. Az öt csoportból háromban REAC sakkozó végzett az első helyen, ami nagy büszkeség és a szakmai munka igazolása.

Az érmek, serlegek, oklevelek átadása után idén is elárasztották a színpadot a gyerekek és csillogó szemmel válogathattak a rengeteg játék, ajándék között, így mindenki boldogan egy szép sakknap emlékével térhetett haza.