Menu

Hamucipőtől a Prizmán át Sebestyén Mártáig II.

2008.04.20.

Ezen a napon a kiállítás megnyitóval szinte egy időben a Csokonai Művelődési Házban az Anyám fekete rózsa című évek óta hagyományos nemzetközi vers- és prózamondó találkozó területi döntője volt.

Az édesanyák tiszteletére meghirdetett versenyen gyermek (12-15 év), ifjúsági (16-21 év), felnőtt (22-65 év), valamint szép korú (66 évtől) kategóriában lehetett indulni. A jelentkezőknek három verset vagy prózát kellett megjelölniük, melynek kortárs magyar, vagy világirodalmi alkotásnak kellett lennie / XX -XXI. század/. Ezenkívül a versenyzők a magyar népköltészet remekeivel is jelentkezhettek.
A legjobbak jutottak a döntőbe, amely a gálával együtt május 2-3-4-én lesz a veresegyházi Váci Mihály Művelődési Házban.
Néhány óra elteltével pedig szintén a „Csokiban” volt a XXXII. Bárdos Lajos Zenei Hetek női, férfi kórusainak hangversenye. A Zenei Hetek április 5- június 15-e között vannak, melynek kerületi hangversenyén a Tavasz Női Kar (zongorán közreműködött: Lőwenberg Dániel, vezényelt: Murányi Eszter), a Solymári Szokolay Bálint Nőikar (zongorán közreműködött: Mózes Krisztina, vezényelt: Blazsek Andrea), a Siófoki Bányász Női Kar (zongorán közreműködött : Bernáthné Fülöp Zsuzsa, vezényelt: Csizmadia Mária), az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Kara (vezényelt: B. Horváth Andrea), valamint a Vásárhelyi Zoltán Férfikar (vezényelt: Klausz Róbert) lépett színpadra. A hangverseny végén pedig az összkar Bárdos Lajos: Boldogasszony kánon című művet adta elő.
Épp hogy csak egyet kellett aludni, és másnap délelőtt, kora délután Tavaszi Tündérgyűlés volt a Tündér dombon (Szánkó dombon) a Tündérképző Egyesület szervezésében. A programban gyógynövénygyűjtés mellett dal- és tánctanulás, természetvédelmi vetélkedő várta az érdeklődőket.
Néhány óra múlva pedig Sebestyén Márta érkezett a kerületbe, aki a Rákospalotai Evangélikus Nagytemplomban adott nagysikerű koncertet Nyitva látám mennyeknek kapuját címmel. A programban istenes és világi énekek hangzottak el.
Ha minden programra nem is jutottak el sokan, ám a kínálatból is látható- így visszatekintve-, hogy van miből válogatnia a kerületben élőknek.