Menu

Hamucipőtől a Prizmán át Sebestyén Mártáig I.

2008.04.20.

Kerületünkben az elmúlt hétvége is bővelkedett a programokban. Azon túl, hogy a korábbiakban már olvashattak a Költészet Napi rendezvényekről, színházi, fotóművészeti és zenei csemegéket is kaphatott bárki, aki Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán járt pénteken, szombaton vagy vasárnap.

A Hamucipő című modern, divatos mozgásszínház előadói a Rainbow Team SE tánctársulata. Ők a Csokonai Művelődési Házban mutatkoztak be. S ahogy manapság már szokás: minden színdarabból, meséből zenés színházat lehet alkotni, ők is a jól ismert Hamupipőke című mesét ötvözték mai divatos táncstílusokkal; mutatták be nemcsak gyerekeknek. Egy igazi kikapcsolódás volt azoknak ez a program, akik a próza nélküli előadást kedvelik, és amelyben nagy szerepe van épp ezért a testbeszédnek. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Gál Andrea és Farkas Zoltán koreográfusok a kerületben, a Dózsa György Gimnáziumban is oktatnak, akkor kiderül, csak érdeklődésen múlik, hogy kik állhatnak legközelebb a színpadon. Addig azonban még elég hosszú út vezet.
Másnap, a lassan már a kerületbe költöző Prizma Kör tagjai: Dömötör Nóra, Juhász Zsófia, Bicskei Péter, Szatmári Zoltán, Cserkúti György, Tremmel Bálint, Simák Gergő és R’bert Bob mutatkoztak meg fotóikkal a Pestújhelyi Közösségi Házban, ahol a kör vezetője R’bert Bob nyitotta meg Nagy Edit, a kiállítás rendezőjének köszöntő szavait követően a kiállítást. Előtte azonban a SeKépSeHang formáció (Dömötör Nóra, Poór Nikolett, Ficzer Máté) szintén a hagyományoknak megfelelően mutatta be Dömötör Nóra egyik szerzeményét.
-Évek óta jelentkezünk csoportos kiállítással ezen a helyszínen. Ki hinné, most áprilisban pedig már 5 éves lett a kör. Tehát ezzel a kiállítással is ünnepelünk. Most nyolc alkotó 63 fotója került a Folyosó Galéria falára- mondta R’bert, majd egy játékra hívta a jelenlevőket és azokat, akik a kiállítás időtartama alatt: május 11-ig ellátogatnak a helyszínre.
-Mindenki talál itt egy papírt 63 rubrikával. Mi jut eszébe először a képről? Kérem, vesse papírra gondolatát, írja le egy-két szóban! Nem a képek véleményezését kérnénk, hanem a gondolatot, amit ébreszt a kép Önben. Ez egy kísérlet- magyarázta el a játék részleteit a vezető.