Menu

HAJDU LÁSZLÓ: A KERÜLET NYUGALMA ÉS FEJLŐDÉSE A LEGFONTOSABB

2017.06.16.

Rákospalota – Pestújhely – Újpalota polgármestereként meglepve és értetlenül figyelem kerületünk néhány politikai szereplőjének nemtelen, erőszakos és zsaroló politikai támadásait. A bizonytalanság, a kerületi politikai megállapodás felmondásának lebegtetése, a politikai zsarolás, a kerület stabil működésének kockáztatása nem érdeke sem az itt élőknek, sem a felelősséggel gondolkodó politikusoknak.

Polgármesterként mindig is a XV. kerület nyugodt és stabil működését és fejlődését tekintettem a legfontosabbnak. Éppen ezért, jelen helyzetben számomra a problémamentes kerületi működés megteremtése a legfontosabb, a felesleges és erőszakos politikai harccal szemben.

A mai napon így újra megerősítem, hogy Dr. Lamperth Mónika jegyző asszony a törvényi előírásoknak és a Hivatal szabályzatának megfelelően, szigorú következetességgel látja el a feladatköréhez tartozó teendőket. Így garantált a kerület Önkormányzatának, valamint a Képviselő-testület munkájának magas színvonalú törvényességi felügyelete. Ez az Önkormányzat és a kerület lakosságának közös érdeke. Így volt ez az elmúlt két és fél évben, és így lesz a jövőben is.

Mindezek mellett bejelentem azt is, hogy a kerület zavartalan és problémamentes működése érdekében a mai nappal Németh Angéla alpolgármester asszonyt bízom meg általános helyettesítésemmel.

Nekünk, a kerület választóinak bizalmát elnyert politikusoknak nem lehet más szempontunk, mint az itt élők következetes és felelősségteljes képviselete. Ha a most éppen politikai lövészárkokba húzódott szereplők is így gondolják, akkor nyári szabadságom után állok rendelkezésükre, hogy megbeszéljük jövőbeni közös teendőinket. Amíg viszont a jelenlegi rossz helyzeten egyesek nem változtatnak, mai intézkedéseim érvényben maradnak.

Budapest, 2017. június 16.

Hajdu László
polgármester