Menu

Gyümölcsöző kapcsolat Linyivel

2012.06.16.

A XV. kerületi önkormányzat és a kínai Linyi városa szándéknyilatkozatot írt alá, amely alapját képezi a testvérvárosi együttműködésnek.

Az ünnepélyes aláíráson László Tamás polgármester elmondta, hogy a kínai város a világ egyik leggyorsabban fejlődő régiójában található, és fontos gazdasági „szereplője” Kínának. A város hídfő szerepet tölt be, ahogyan a kerületi China Mart is az, hiszen gazdasági, kereskedelmi és kulturális „központ”, és egyben stratégiai helynek számít. A kerület számos lehetőséget lát Linyi városa és a XV. kerület együttműködésében a kultúra és a gazdaság területén.
Zhang Shaojun, Linyi város kongresszusa állandó bizottságának elnöke bemutatta Linyi városát, majd elmondta, hogy a kerület kereskedelmi és logisztikai fejlesztések helyszíne lehet a jövőben, és reményét fejezte ki az iránt, hogy a magyar vállalkozások sikerrel mutatkoznak majd be a kínai piacon. Beszéde végén meghívta az önkormányzat delegációját a szeptemberi Nemzetközi Kereskedelmi Expóra, ahol aláírhatják a város és a kerület testvérvárosi egyezményét.

Kapcsolódó sajtóközlemény:

Kapcsolódó cikk: