Menu

Gyermeknap ajándékba

2007.06.05.

A Kossuth Nevelési-Oktatási Központ Kossuth utcai általános iskolájában szombaton délelőtt olyan nyüzsgés volt, mintha egy méhkasba tekintett volna be az ember, s mindez az Összefogás a Fiatalokért Civil Szakmai Műhelynek köszönhető, akiktől az iskola a PÉE által szervezett vers- és prózamondó versenyen nyújtott kiemelkedő szereplésért kapta ajándékba ezt a szép napot, s a programokat.

A kapun belépve az aulában jókedvű asztaliteniszezők pattogtatták a labdát, s az iskola diákjai nem is akárkikkel állhattak az asztal mögé: Hermann Tímea, korosztályos magyar bajnok, Magó Tünde és Piroska Brigitta, az Országos Diákolimpia döntőse, valamint Göröcs Péter, a Kontyfa SI edzője várta őket. Néhány méterrel odébb számtalan bemutató iránt érdeklődtek a diákok és az őket kísérő felnőttek. Hiszen többek között volt darts bemutató és oktatás, amerikai foci ruházat bemutató, számítógépes rajzkiállítás.
A tornateremben eközben már folyamatosan folytak a programok: 7 méteres rugó verseny, torna bemutató, kosárra dobó verseny. Ám az iskola más helyszínein is várta a versenyezni vágyókat számtalan program: kerékpáros ügyességi verseny, biatlon verseny, asztalitenisz szervafogadó verseny, gombfoci bemutató.
Nagy sikert aratott az állatbemutató, amely az iskola árkádos részére költözött ki: itt pici cicák mellett, kutyusokat, csincsilla nyuszit és görényt is simogathattak a gyerekek illetve „ellátogatott” a helyszínre egy csodálatos sárga-kék arapapagáj is.
A nap házigazdája Ayala volt, akit külön köszöntöttek a résztvevők, hiszen szép sikert ért el az elmúlt hetekben az egyik televízió által hirdetett Humorfesztiválon amellett, hogy a Szertelen Kék Alapítvány elnöke is, s épp ezért igyekszik a maga módján a legtöbbet tenni a felnövekvő ifjúságért. Ő is és az énekesnő, Anita is nagyon kellemes perceket okoztak jelenlétükkel, műsorukkal a programokon részt vevőknek.
S hogy még mindig voltak olyan programok, amelyekről eddig nem esett szó: így hallhattunk népdalcsokrot, verset mondtak az iskola tanulói.
Bikvalvi Borbála, a Kossuth NOK elnök-igazgatója igazán boldog lehetett, hiszen több mint 300 gyerek látogatott el a programokra, s vett részt a versenyeken, melyeken sportfelszerelést, könyvet, könyvutalványt nyerhettek a résztvevők, míg a legaktívabb osztály egy magnós rádiót kapott.
Amikor pedig valaki megéhezett, ellátogatott az ebédlőbe, ahol a Vöröskereszt XV. kerületi Szervezetének képviselői készítették a finom szendvicseket.
A gyermek- és sportnap sikerét jelzi, hogy a nap is kibújt és igazi forró nyárias idő invitált mindenkit az iskolába, így sokkal szívesebben látogattak el a rendezvényre a környék lakói is.
A rendezvényre Király Csaba és dr. Pálinszki Antal alpolgármester mellett több önkormányzati képviselő: Németh Angéla a MOS Bizottság elnöke és Gyurkovics Miklós, a MOS Bizottság tagja is ellátogatott, míg Avarkeszi Béla civil referens már a programok során külön köszönetet mondott a kerület azon civil szervezeteinek, akik a rendezvény mellé álltak támogatásukkal, így Összefogás a Fiatalokért Civil Szakmai Műhely, Lehetőség a Rászorulóknak Alapítvány, SzertelenKék Alapítvány, ClubNetCet Egyesület, Északi Fény Természetjáró Egyesület, Kontyfa Sportiskola Sportegyesület, Biondo Bike Club, „Kuci” Kisállatmenhely Alapítvány, Közrend- és Vagyonvédelmi Közalapítvány, Rákospalotai Madárbaráti Egyesület, Vöröskereszt XV. ker. Szervezete, UTE, Unilever Tömegsport Egyesület, REAC, Hálózat a Kultúráért, Művészetért Egyesület, Palotai Csokonai Asztali-labdarúgó Egyesület, Paulay Alapítvány, Észak-pesti Környezetvédelmi, Kulturális és Szabadidősport Egyesület, Viperák Amerikai Futball Egyesület.
További támogatók: XV.kerületi Önkormányzat, BRFK FBB, XV.ker. Rendőrkapitányság, , Palota Security, Palota Baromfi Bt.