Menu

Gyermeki dimenziók után Snapsz

2008.08.15.

Újpesten a Dunán ring egy hajó, melyen időről időre kiállítás várja a látogatókat. Most éppen egy Svédországban élő, ám magyar származású művésznő Catlin Schlosser alkotásai láthatóak augusztus 17-ig, majd ezt követően augusztus 20-án Mirtse Áron szakújságíró, a Süni és a Vadon magazin szerkesztője.nyitja meg Snapsz címmel azt a fotókiállítást, mellyel az egy évvel ezelőtt elhunyt kutya emlékét kívánják felidézni a kiállítók Haris László, Kovács Bálint, Szamódi Zsolt, Tóth EGO István, V. Molnár Imre és a kiállítás szervezője.

Dömötör László „életművész”- képzőművész, író, költő, zenész, aki kétlaki életet él, hiszen télen rákospalotai házában tölti idejét, míg nyáron az Előre Állóhajón várja a látogatókat- szervezte meg a hétvégéig látogatható kiállítást, melyen Catlin Schlosser alkotásai tekinthetőek meg.
-Valamikor 5-6 évvel ezelőtt Baján egy szabadtéri installációkból álló kiállításon találkoztam a művésznővel, és itt ismerkedtünk meg. Aztán többször közreműködtünk egy-egy tárlaton, míg most az amúgy ötvös- és festőművész kisplasztikáit hozta el a hajóra. Az alkotások egy része fából készült, míg több darab vasból hegesztett. A kakukktojás pedig egy kerámiából készült táblakép- mesélte Dömötör László.
A Gyermeki dimenziók című kiállítás valóban színes világot tükröz: van egy három székből álló sorozat, és ezen belül az Élet-halál szék (egy szülőszék és egy villamosszék egybekomponálva), láthatunk kerekes állatokat és dróthálós alkotásokat, mint például egy repülő elefántot.
Néhány nap múlva egy nem éppen hagyományos fotókiállításnak ad otthont az újpesti Üdülő sor 1657,5 fmk-nél a Megyeri kompnál található Előre Állóhajó Periférikus Kulturális és Sportközpont.
-Egy évvel ezelőtt hunyt el hűséges kutyám, Snapsz, akit több barátom is lefotózott az évek során. Az ő emlékére szerveztük meg halálának évfordulója alkalmából ezt a fotókiállítást, amely egészen szeptember 21-ig látható.

Kapcsolódó cikkek: