Menu

Gyermek- és utánpótlás bajnokság

2006.05.14.

A Magyarországi Wadu-ryu Karateszövetség megbízásából a NIHON Újpalotai SE. szombaton rendezte meg a Hartyán NOK-ban a 2006. évi gyermek- és utánpótlás bajnokságát.
A verseny célja volt a 2006. évi utánpótlás bajnoki cím odaítélése, a fiatalabb és a már nem gyermekkorú, de még alacsonyabb övfokozatú sportolók nagyobb esélyekkel történő versenyeztetése.

Miután Szécsényi Attila Zsolt klubvezető a NIHON SE nevében köszöntötte a résztvevőket, felhangzott a magyar himnusz.
-Köszönet mindenkinek azért, hogy bár nyár eleje van, ilyen szép számmal összejöttek a csapatok ezen az évzáró versenyen- mondta a klubvezető, majd hozzátette, hogy az eredeti kiírással ellentétben az 1999-be született gyermekek külön kategóriában versenyezhetnek illetve, hogy a III. korcsoportos fiúk közül olya sokan neveztek, hogy az első körben kiesők számára egy „B” döntőt fognak rendezni.
Szécsényi Attila külön kiemelte, hogy a verseny szervezőinek döntése alapján a csépai versenyzők nevezési díját nem fogadták el, ezzel is támogatva az árvízkárosultakat.
A köszöntő szavakat követően pedig Molnár Márk, főbíró megnyitotta a versenyt, melyre több mint 140 versenyző nevezett kilenc helyszínről (Budapest, Baja, Bátaszék, Csépa, Szentendre, Szentes, Szeged, Szentmártonkáta, Galgamenti).
A nap folyamán több versenyszámban is megközdöttek egymással a versenyzők- így kilenc korcsoportban (1991-1999) volt egyéni fiú, lány kata és kumite, valamint csapatkata, a minimum 6 kyusok (zöld övesek) illetve a minimum 4 kyusok (lila övesek) számára kadet, junior és felnőtt korosztályban folyt a verseny,
A kata versenyszámok kétfordulós rendszerben kerültek lebonyolításra, s mindkét fordulóban be lehetett mutatni ugyanazt a katát.
A kumite versenyszámok a gyermek korcsoportokban a Sanbon Ippon szabály szerint ( I-V. korcsoportban 1.5 perc, VI-IX korcsoportban 2 perc futóidővel) kerültek lebonyolításra. A kadet, junior és felnőtt korcsoportokban Sanbon Shobu szabály szerint 2 perc tiszta idővel kerültek lebonyolításra a versenyszámok. Természetesen a seiken-védő és fogvédő használata kötelező volt mindenki számára, míg a. lábszárvédő, mellvédő és suspensol használata engedélyezett volt.
A verseny végén kategóriánként az I.-III. helyezett érmet és oklevelet kapott.

MWKSZ Gyermek- és Utánpótlás Karate Bajnokság XV. kerületi résztvevőinek eredménye:

KATA Versenyszámok

1995. fiú
Gábriel Dávid II. helyezés
Kadet fiú
Nagy Dávid II. helyezés
Kakucsi Roland III. helyezés
Felnőtt férfi
Pasku Csaba II. helyezés
Lukács Tibor III. helyezés

1996 lány
Szécsényi Vivien I. helyezés
Nagy Noémi II. helyezés
1995 lány
Takács Klaudia II. helyezés
Kovács Zsuzsanna IV. helyezés
1991 lány
Watt Vivian I. helyezés

Csapatkata
Gyermek csapat:
II. helyezés Gábriel Dávid, Szécsényi Vivien, Takács Klaudia

KUMITE Versenyszámok

1995 fiú „B csoport”
Czímer László II. helyezés
1993 fiú
Zérczi Gergely II. helyezés
Kadet fiú
Nagy Dávid I. helyezés
Kakucsi Roland III. helyezés
Felnőtt férfi
Lukács Tibor III. helyezés
Pasku Csaba III. helyezés

1996 lány
Szécsényi Vivien I. helyezés
Nagy Noémi II. helyezés
1995 lány
Kovács Zsuzsanna I. helyezés
Takács Klaudia II. helyezés

Kadet lány
Watt Vivian III. helyezés

Kapcsolódó cikk:


Képes beszámoló