Menu

Gólok Grosicsért

2019.06.25.

Egy fűszál választotta el a dobogótól a XV. kerületi önkormányzat csapatát a III. Grosics Gyula Emléktornán.

Vasárnap rendezte meg III. Grosics Gyula Emléktornát a Grosics Alapítvány. Az Aranycsapat kapusa, a Nemzet Sportolója tiszteletére szervezett kispályás futballünnep helyszíne a Budai II László Stadion volt, ahol tizennyolc 5+1 fős csapat mérte össze az erejét 15 perces meccseken, körmérkőzéses, kiesési rendszerben.

A tornát és az azzal járó kupát végül a Lázár Lovaspark csapata nyerte meg, amelyben ott játszott többek között Vanczák Vilmos (79 válogatottság), Balajcza Szabolcs (357 NB I-es mérkőzés) Polonkai Attila (3 válogatottság, 316 NB I-es mérkőzés) és Dvéri Zsolt (4 válogatottság, 354 NB I-es mérkőzés). Az ezüstérem az MLSZ válogatottjáé lett, a dobogó harmadik fokára pedig az Ecolab csapata állhatott fel.

A XV. kerületi önkormányzat csapata négy győztes meccsel, 100 százalékos teljesítménnyel jutott a nyolcaddöntőbe, ahol hősies helytállással gól nélküli döntetlent játszott az újságírók csapatával a rendes játékidőben. A továbbjutásról büntetők döntöttek, ezt a párharcot pedig a zsurnaliszták nyerték.

Gratulálunk a szervező Grosics Alapítványnak és minden résztvevőnek.

Fotó: XV Média/Vargosz