Menu

„Gojmára” emlékezve

2005.08.23.

Sokaknak fog hiányozni egy nagyformátumú zenész, aki lassan két hónapja nincs közöttünk. 51 évesen, július 2-án távozott az élők sorából idősebb Kovács Antal, „Gojma”, az Andro Drom együttes alapító tagja.

A Rákospalotára nősült zenész közel 15 évig játszott az általa alapított együttesben, amikor is fiával és Lakatos János Gusztival megalapította a Romano Drom együttest.
-A saját együttesünk megalapításával meghódítottuk a világot, köszönhetően többek között Gojmának- mesélte Guszti. Olyan ember volt, aki az embereket táncával és egyéni hangszínével hódította meg, s egyben egy olyan egyéniség volt, amilyen a mai világban nem igen található meg. Szerette a társaságot, a barátokat, ám szelídsége okán soha nem akart a társaság középpontja lenni. Nagy művész volt, aki táncával Európa sokszínű arculatát be tudta mutatni.
A Romano Drom romani nyelven azt jelenti: a cigányok útja, ami egy sajátos kultúra közvetítését is jelenti generációról generációra. Az út folytatódik, ám most már „Gojma” nélkül. Az együttes tagjai és néhány vendégénekes a zenekar koncertje helyett július 21-én „Gojma” tiszteletére emlékkoncertet tartott a Szekérnyom Fesztiválon nagy sikerrel.
Temetésére a Rákospalotai Köztemetőben került sor. Idősebb Kovács Antal emlékét megőrizzük.