Menu

Gitárséta Hundowsiában

2005.02.27.

A Hundows zenekar az elmúlt hónapban indította el klubját a Pestújhelyi Közösségi Házban, s ezután minden hónap utolsó péntekén tartja összejövetelét a gitérzene kedvelőinek örömére.

Természetesen egy-egy alkalommal nemcsak a zene kerül főszerepbe, hanem terítékre kerülnek érdekes előadások, izgalmas vetélkedők, ritkán látott filmek.

A Hundows tagjai már a korábbiakban két alkalommal voltak a közösségi ház szilveszteri rendezvényének közreműködői, illetve több alkalommal léptek fel az ANNO művészeti hetek rendezvénysorozatában, sőt 15. születésnapi rendezvényüket is ezen a helyszínen tartották.

A klubba járók a sok-sok program mellett a Hundows Baráti Körének tagjaivá is válhatnak, s így elsőkézből értesülhetnek SMS-ben, e-mailben a zenekar aktuális fellépéseiről.

Az elmúlt két klubnapon már láthatott a közönség számítógéppel vezérelt diavetítést a zenekar különböző időszakairól, megnézhette a „Jégvirágszonett” című filmet, egy mini fotógalériában barangolhatott, s az élő koncert mellett beszélgethetett a klubtagokkkal s az együttes tagjaival a zenei világ aktualitásairól, s természetesen meghallgathatta „Az instrumentális zene hatása a különböző zenei stílusokra című sorozat egy-egy előadását.

Azonban aki lemaradt eddig ezekről az élményekről, annak sem érdemes szomorkodnia, hiszen március 25-én 19 órától ismét lesz lehetőség a Hundows klubnapján részt venni.

Aki pedig nem ismerné őket, s mielőtt elmenne egy ilyen összejövetelre, szeretne tájékozódni, olvassa el a következő sorokat:

1985-ben ’Syncron’ néven indult útjára egy ’négyes fogat’, mely eltökélte, hogy Magyarországon megpróbál ’tolmácsolni’, népszerűsíteni egy olyan stílusirányzatot, melynek neve: instrumentális (ének nélküli) gitárzene.
Az ötlet a nagy népszerűségnek örvendő Shadows gitárzenekar példájára született meg olyannyira, hogy a zenekar a mai napig műsorára tűzi a nagy előd szerzeményeit.

1995-ben ’Táncparkett’ címmel jelenik meg első albumuk, mely jó alkalom arra, hogy zenei gondolkodásuk napvilágot lássaon saját szerzemények és feldolgozások formájában.

A folytatás a ’Séta Hundowsiában’ címet kapta, s ez a második album tudatosan jelzi a Hundows gitárzenekar szándékát: közös barangolás mindenkivel, aki szívesen útra kelne.