Menu

Gasztroenterológia a Rákos úton
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.05.20.

Május 17-én új rendelővel gazdagodott a kerületi egészségügyi ellátás: Király Csaba alpolgármester adta át az új gasztroenterológiai laboratóriumot. a Rákos úti szakrendelő második emeletén.

-A gyomor- és bélrendszer gyulladásos, daganatos megbetegedései igen gyakoriak, és a kezelés eredményességét nagyban befolyásolja, hogy milyen hamar sikerül felállítani a diagnózist. Ugyanakkor az emésztőrendszeri betegségek diagnosztikája meglehetősen költséges, ennek a rendelőnek a kialakítása és felszerelése is mintegy huszonötmillió forintba került – mondta dr. Szunyoghy János főorvos, a XV. kerület Egészségügyi Intézményének megbízott főigazgatója, aki egyben köszönetet mondott az önkormányzat anyagi hozzájárulásáért, segítségéért.
Az új rendelőt Dr. Ónodi Levente főorvos mutatta be.
-A gasztroenterológiai ellátás már hat éve működött a kerületben, de most már teljes spektrummal fogadhatja a betegeket, akik a járóbeteg-ellátás rendszerének megfelelően, háziorvosi beutalóval érkezhetnek ide. Eddig a XV. kerületi, gyomor-bélrendszeri gondokkal küzdő betegek kicsit „gazdátlanok” voltak, ennek most vége, hiszen az új rendelő nemcsak a legmodernebb diagnosztikára (mint például a gyulladásos vagy daganatos gyomor- és bélbetegségek esetében a tükrözés), hanem bizonyos terápiás ellátásokra is képes, endoszkópos kisműtétekre is alkalmas, például polipok eltávolítása is elvégezhető itt. A palotai, pestújhelyi, újpalotai betegeknek nagy segítség ez, hogy nem kell más kerület egészségügyi intézményébe menniük, és jóval hamarabb is jutnak itt megfelelő ellátáshoz- mondta a főorvos.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló