Menu

Fűtés olcsóbban!-konferencia a megújuló energiákról
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.03.25.

A gyorsuló ütemben növekvő energia árak figyelmeztetnek: az eddig megszokott, és kényelmes körülményeket biztosító fosszilis tüzelőanyagok vészesen fogynak, amelyeket a természet örök körforgásában megújuló energiákkal szükséges kiváltanunk.
Tanulmányok, konferenciák, sőt kormányzatok és nemzetközi szervezetek is sürgetik az ipari és a lakossági felhasználókat a szemléletváltásra. És ez nem túlzás, hiszen nem egyszerű gazdasági kérdésről, hanem egy komplex és globális méretű életfeltétel rendszerről kell gondolkodnunk, amelyben pl. a környezetünk szennyezése és a profit csak azonos fajsúlyú szempontként értékelhető.

Magyarországon és szűkebb környezetünkben is ma már sokan felismerték, hogy nem halasztható a cselekvés. A kerületünk felelős vezetői és a helyi vállalkozók körében egyre határozottabb az a vélemény, hogy reális lehetőségek kínálkoznak az alternatív energiahordozók alkalmazására a lakossági és az intézményi területen egyaránt.
Természetesen azt azért nem mondhatjuk, hogy a lehetséges felhasználók többsége megfelelő ismeretekkel rendelkezik a megújuló energiákról. Ezért az első legfontosabb lépés a széleskörű, megfelelő szakmai alapokon nyugvó és közérthető felvilágosítás.

Ennek érdekében a XV. kerületi Önkormányzat és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara helyi tagcsoportja március 22-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében egész napos rendezvényt szervezett a megújuló energiák felhasználhatóságáról.

A szakmai előadásokat a két évtizedes tervezői és kivitelezői tapasztalatokkal rendelkező Thermo Kft. vezető munkatársai tartották, miközben a hivatal parkolójában Alpha-Innotech GmbH. (Németország) alternatív energiát hasznosító, szemléltető berendezéseit a bemutató kamionban bárki megtekinthette.

A konferenciát Hajdu László polgármester nyitotta, miközben a nap moderátora Szántai Sárközi Ambrus volt.
Az előadók között tisztelhettük:Soltész Ilonát, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium osztályvezetőjét, Dr. Léderer András épületgépész- egyetemi docenst, Söllei Juditot, a MFB osztályvezetőjét és Jávor Tamást, az Árindex Kft projektmenedzserét.
A részleteket a BKIK XV.kerületi Tagcsoportjának honlapján, tekinthetik meg.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó anyagok








Képes beszámoló