Menu

FONTOS! Keddtől bölcsődei szünet!

2021.03.11.

Cserdiné Németh Angéla polgármester úgy döntött, hogy március 16. és április 6. között bezárnak a XV. kerületi bölcsődék, ügyelet lesz.

A koronavírus járvány erősödése elérte a XV. a kerületi bölcsődéket – az intézményekben napról napra több a beteg, az alkalmazottak tömeges megbetegedése elérte a kritikus szintet. A gyermekek alig 18 százaléka jár most valamelyik bölcsődébe, így az ellátás a megszokott módon a továbbiakban már nem tartható fenn. Mivel a legfontosabb a kerületben élők és  a az önkormányzati munkavállalók egészségvédelme, ezért Cserdiné Németh Angéla saját hatáskörben csütörtökön úgy döntött, hogy

az önkormányzati fenntartású bölcsődékben 2021. március 16-ától 2021. április 6-áig ügyelet biztosítása mellett rendkívüli szünetet rendel el.

A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7-e, szerda.

A polgármester nyomatékosan kéri, hogy azok kérjék az ügyeleti ellátást, akik tényleg nem tudják megoldani gyerekeik felügyeletét – a jelenlegi nehéz helyzetben közös a felelősség, vigyáznunk kell magunkra és egymásra.

Az ügyeleti ellátásról:

  • Csak egészséges gyermek vehet részt! Amennyiben az intézmény munkatársa a gyermeken bármilyen betegség legkisebb tünetét tapasztalja, haladéktalanul értesíti a szülőt, hozzátartozót, aki köteles elvinni a bölcsődéből a gyermeket.
  • Az Egyesített Bölcsődék feladat-ellátási helyeinek zárva tartása mellett – az igények függvényében – az alábbi bölcsődék tartanak ügyeletet:
    • Egyesített Bölcsődék Szivárvány Bölcsőde (1152 Budapest, Fő út 33.);
    • Egyesített Bölcsődék Százholdas Pagony Bölcsőde (1156 Budapest, Kontyfa utca 6.)
  • Az ügyeletes bölcsődék nyitvatartási ideje: 6:00 – 18:00 óra

Az ügyeleti ellátás vagy napi egyszeri, elviteles meleg ebéd igénylésének rendje:

  • Igényelni kell telefonon vagy e-mailben munkanapokon 7 és 16 óra között. (A diétás étkezést az intézménnyel történő egyeztetést követően biztosítható.)
    • Egyesített Bölcsődék Szivárvány Bölcsőde: +36 1, 307 7228, +36 70 658 1567, ebi3@xvbolcsode.hu
    • Egyesített Bölcsődék Százholdas Pagony Bölcsőde: +36 1 418 3377, +36 70 658 1598, ebi10@xvbolcsode.hu
  • Az igényléshez a következő információk szükségesek (telefonon bediktálni, e-mailben feltüntetni): gyermek neve; gyermek születési dátuma; gyermek lakóhelye; bölcsőde neve; gyermek csoportja; melyik napokra kéri az ügyeletet vagy napi egyszeri meleg ebédet; igénylő e-mail címe.
  • Amennyiben az ügyeleti ellátásra vagy a napi egyszeri, elviteles meleg ebédre az igénylés egy adott munkanapon reggel 8 óráig beérkezik, a következő munkanaptól biztosítható a gyermek számára.
  • Napi egyszeri meleg ebéd elvitele: a meleg ebédet munkanapokon 12 és 14 óra között lehet átvenni abban a bölcsődében, ahol a megrendelés történt. A meleg ebédet előre csomagolt formában kapja meg mindenki.
  • Lemondás: ha az ügyeletet vagy a megrendelt étkezést mégsem kívánják igénybe venni, azt feltétlenül mondják le! Az ügyeletet vagy a megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap reggel 8 óráig lehet lemondani a megadott telefonszámokon vagy e-mail címen.
  • Étkezési térítési díj és bölcsődei gondozás díj fizetése: az étkezési térítési díj és a bölcsődei gondozási díj befizetésének módjáról a bölcsőde tájékoztatja az érintett szülőket.

A polgármesteri közlemény hivatalos szövege, pdf-ben itt érhető el.

(Cs.B.)