Menu

Fontos információk!

2021.11.25.

Új – védettségi igazolványhoz kötött – szabályok lépnek érvénybe december 1-jétől a kerületi óvodákban is.

KÖZLEMÉNY 

Figyelembe véve a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról szóló 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendeletben foglaltakat, valamint a járványügyi időszak köznevelési védelmi intézkedéséiről szóló 29/2021. (XI.19.) EMMI határozatot az alábbi önkormányzati fenntartású óvodákra vonatkozóan 2021. december 1-jétől saját hatáskörben visszavonásig a következőket rendelem el.

A szülők, hozzátartozók, egyéb látogatók az óvodákba történő belépésére, valamint az óvodák működésére az alábbi szabályok vonatkoznak:

  1. Az óvodába szülő, hozzátartozó csak akkor léphet be, ha rendelkezik koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentummal (igazolvány, digitális igazolvány, oltási bizonyítvány, applikáció), és ezt az óvoda munkatársának bemutatja.
  2. A szülő, hozzátartozó az óvodába a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül csak az óvoda vezetője által kijelölt pontig léphet be. Ebben az esetben a megérkezéskor a gyermeket az óvoda munkatársa átveszi a szülőtől, hozzátartozótól, bekíséri az óvoda épületébe, illetve a távozáskor a szülőnek, hozzátartozónak a kijelölt pontnál kell várakoznia, amíg az óvoda munkatársa kikíséri és átadja a gyermeket.
  3. Az óvoda udvarára és épületébe a gyermek megérkezésekor és a távozásakor továbbra is csak egy szülő, hozzátartozó léphet be. A szülő, hozzátartozó a gyermek átadásakor, átvételekor csak a legszükségesebb időt töltheti az óvodában.
  4. Az óvoda udvarára és épületébe a szülők, hozzátartozók csak szájmaszkban léphetnek be, és ezeken a helyeken csak szájmaszkban tartózkodhatnak.
  5. Az óvodával munkaviszonyban nem álló, egyéb személyek az óvoda területére csak munkavégzés céljából léphetnek be, és az ott tartózkodásuk alatt viselniük kell a szájmaszkot.
  6. Külső szervezetek vagy személyek által az óvodában szervezett foglalkozások (foci, karate, sakk, néptánc, mozgásfejlesztő torna, hittan, stb.) továbbra is megtarthatók. A foglalkozásokat tartó személyek csak a koronavírus elleni védettségük igazolását követően léphetnek be az óvodába, számukra az óvoda udvarán és épületében kötelező a szájmaszk viselete, ez alól csak a foglakozások megtartásának ideje alatt mentesülnek.
  7. Az óvodák belső rendezvényeket tarthatnak (pl. Mikulás ünnepség, karácsonyi ünnepség), de ezt a szülők, hozzátartozók nem látogathatják.
  8. Az óvodák külső programokon nem vehetnek részt.

 

Az intézkedések betartása és betartatása minden érintett önkormányzati fenntartású óvodában kötelező, ettől eltérni nem lehet.

 

Kérem mindenkinek az együttműködését.

 

 

Cserdiné Németh Angéla
 polgármester