Menu

Fontos év áll az önkormányzati cégek előtt

2021.06.02.

Cserdiné Németh Angéla szerdán átadta a megbízatásukat az önkormányzat gazdasági társaságai vezetőinek.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a XV. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok jelenlegi vezetőinek megbízatása 2021. május 31-ig szólt – így szükségessé vált a döntés ezekről a megbízatásokról. Cserdiné Németh Angéla polgármester – a veszélyhelyzet ideje alatt a képviselő-testület hatáskörében eljárva – határozott a cégvezetők személyéről: egy kivétellel az eddigi vezetők folytathatják a munkát 2022. május 31-ig.

Cserdiné Németh Angéla

A Polgármesteri Hivatal Kossuth termében szerdán adta át a polgármester a megbízatásokat a cégek vezetőinek. Eddig munkáját folytatva a kerületi piacokat működtető CSAPl-15 Kft. ügyvezetője Szakály Kis Csilla, a közfoglalkoztatást végző Palota-15 Nonprofit Kft. ügyvezetője Bicskei Attila, a kerületi ingatlanvagyont kezelő Palota-Holding Zrt. vezérigazgatója Bokor István lesz, míg a városrész tisztaságáért felelő Répszolg Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait dr. Jankura Tamás látja el a következő egy évben. Cserdiné Németh Angéla egy poszton döntött változtatásról: folytatva az önkormányzat tájékoztatási rendszerének megújítását és szervezeti korszerűsítését a helyi tévét és lapot kiadó XV. Média Kft. ügyvezetője – szintén 2022. május 31-ig – Beke Károly, a Polgármesteri Kabinet Stratégiai és Tájékoztatási Csoport eddigi vezetője lesz.

A polgármester köszöntötte a régi-új vezetőket, és elmondta, fontos változások, az átszervezések éve lesz a következő a társaságok életében. Az önkormányzat már tavaly elhatározta, hogy feladatainak ellátására új cégstruktúrát alakít ki, azonban a pandémia közbeszólt így az előttünk álló esztendő feladata lesz ennek végrehajtása. Cserdiné Németh Angéla azt mondta, új fejezet kezdődhet a cégek és az önkormányzat közötti együttműködésben – ennek kapcsán a folyamatos kommunikáció fontosságára hívta fel a figyelmet. Hozzátette, bár a döntést egyedül hozta meg a vezetők kinevezéséről, a testület valamennyi tagja támogatta azt.

(Cs.B.)

Borítóképünkön a cégvezetők, balról jobbra:  Szakály Kis Csilla – Csapi-15, Bokor István – Palota-Holding, dr. Jankura Tamás – Répszolg, Bicskei Attila – Palota-15,  Beke Károly – XV. Média

Fotók: Nagy Botond/XV. Média