Menu

Fölfedezések 2005

2005.05.31.

Szintén hagyományos program a Pestújhelyi Napok keretében, hogy az amatőr művészek munkáit bemutató kiállítás nyílik a Pestújhelyi Közösségi Házban.

Nagy Edit a megnyitón elmondta, hogy 5. alkalommal írták ki az egész kerületet átfogó pályázatot, melyre nagyon sok alkotás érkezett, s a pályamunkákat zsűri (Kissné Breczek Margit, Szunyogh László és a zsűri elnöke: Gyulai Líviusz) értékelte.
Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgatója megnyitó szavaiban kiemelte, hogy szeretné, ha emlékezetes lenne ez az év mindenki számára, hiszen az idei évben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Csokonai Művelődési Központ.
-Az a kiállítás érdekes, amelyen az alkotásokat nem önfenntartásból készítenek a művészek, hanem örömszerzés céljából, azért, hogy másoknak is örömet szerezzenek – mondta Tóth Lajos.
-Hatévesen még úgy gondoljuk, hogy a víz piros, az ég zöld stb., aztán később ránevelnek arra minket, hogy kék a víz, és kék az ég. Ám szerencsére sokan vannak olyanok, akik nem felejtik el a belső látásmódjukat. S ez jó!
-A mostani kiállításon 34 művész és ?művész? alkotásai tekinthetők meg. Merjük szeretni őket!
A kiállítás anyagát a közönség is értékelheti június 24-ig. A legtöbb szavazatot kapott alkotás (vásárlási utalvány) jutalomban részesül. Szavazólapot a kiállítás időtartalma alatt 250.- Ft-os egységáron vásárolhat a közönség a helyszínen.
A díjak és a közönségdíj átadása Szentivánéj alkalmából lesz június 24-én.