Menu

Főigazgató: „Még nagyon sok van előttünk!”

2020.04.03.

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény főigazgatója, dr. Buzna Andrea tájékoztatója a vírus jelenlegi helyzetéről.

A kerületi egészségügyi intézmény főigazgatója március hatodikától minden pénteken tájékoztatást ad a koronavírust érintő aktuális helyzetről.

Az eheti beszámolóját azzal kezdte, hogy nagyon sok a megbetegedés és nőtt az elhunytak száma is.

Azt tapasztalja, hogy még mindig sokan járnak az utcákon, ezért ismételten felhívja a figyelmet a csoportosulásokra és a kijárásra vonatkozó szabályok betartására. Türelmet kér mindenkitől, ebben a  nehéz időszakban, hiszen az otthonülés, bezártság pszichés problémákhoz is vezethet. Ingyenesen hívható lelki segély vonalon is segítséget kérhetnek, akik ilyen jellegű problémákkal küszködnek, hívta fel a figyelmet  Buzna Andrea.

Lelki segítségnyújtás:
Telefon: +36-80-505-505
A telefonos segítségnyújtással kapcsolatos korábbi cikk ITT olvasható.

„Arra kell készülni, ez még hónapokig fog tartani” – hangzott el tájékoztatójában, és arra kéri a lakosságot, hogy lelkiekben is készüljenek fel erre az időszakra.

Az otthoni mozgás, tornázás jótékony hatásaira is kitért, hiszen fontos, hogy minél többet mozogjon aki csak teheti.  Emlékeztetett, hogy amennyiben sétálni indul valaki mindenképp tartsa be a 2 méter távolságot. A személyes találkozásik mellőzésének fontossága most kiemelten fontos a járvány terjedésének lassításában.

Kiemelte továbbá, hogy még nagyon sok megbetegedés és elhalálozás várható és „ezt még mind ki kell bírnunk”.

 

(D.I.)
Videó: XV Media