Menu

Főigazgató: Fokozatosan újraindul az egészségügyi ellátás

2020.05.09.

Koronavírus-infó – dr. Buzna Andrea minden héten tájékoztat a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A május 4-vel fokozatosan újrainduló egészségügyi ellátás várható menetrendjéről és a kerületi szakrendelések igénybevételének feltételeiről tájékoztatja a kerületünkben élőket dr. Buzna Andrea főigazgató főorvos asszony.

https://www.facebook.com/budapest15kerulet/posts/2983430058385038?__tn__=K-R

 

Kásler Miklós miniszter új eljárásrendje alapján PCR-tesztet (torok-illetve orrváladéktesztet) kell majd végeznünk a kerületi szakrendelőnk épületében bizonyos szakrendelésekre jelentkező páciensek esetén. A főigazgató asszony elmondta, már ki is jelölték azt a helyiséget az épületben, illetve a tesztet végző két munkatársat, akik ezeket a vizsgálatokat végzik majd.

Egyelőre azonban az intézmény nem kapott tesztet, ígéret van arra, hogy jövő héten ezek a szükséges tesztek is megérkeznek az illetékes hatóságtól – amint ez megtörténik, jelezni fogják a lakosságnak.

Első lépésben ezeket a teszteket azok vehetik igénybe, akik az eljárásrendben meghatározott vizsgálatokra jelentkeznek: így a hasi ultrahang, a gasztroenterológia, fogászat (fúróval történő kezelések), szájsebészet szakrendelésein. Beutalóval, személyi igazolvánnyal és TAJ-kártyával lehet vizsgálatra menni: a vizsgálatokat a Rákos út 77/a (tehát a nagy szakrendelő) épületének földszintjén végzik majd, egy erre a célra teljesen elzárt vizsgálati helyiségben, amit kívülről, a gyerekrendelő felől lehet majd megközelíteni.

A mintavételt követően minimum 24 órával később, elektronikusan kapja meg az eredményt az az orvos, aki majd az érkező beteg szakorvosi vizsgálatát végzi.

Továbbra is csak azokat a betegeket fogadják, akik előzetes időponttal rendelkeznek: időpontot az adott szakrendelések adnak telefonon az orvossal történő egyeztetést követően. Mindenkit arra kérünk, pontosan érkezzen a kapott időpontra!

Az épületbe való belépéskor egy egészségi állapotot felmérő tesztet kell kitölteni, a maszk és kesztyű viselése szintén továbbra is kötelező lesz.

„Május 11-től (hétfőtől) bizonyos részlegeket megnyitunk a rendelőintézetben: ezen osztályok pontos rendelési rendjét az alábbi rendelői honlapon megtalálják”- tájékoztatott Buzna Andrea.

A laboratórium vizsgálati rendjében is változás lesz: minden munkanap óránként 20 főt, de naponta maximum 80 főt fogadnak, annak érdekében, hogy egy légtérben minél kevesebb páciens tartózkodjon. Reggel 7 órától először 20 fő húzhat sorszámot, amelyet az intézményből történő távozásig meg kell őrizniük. A sorszám biztosítja a laboratóriumhoz történő feljutást, ott a betegfelvételt, a mintavételt, majd azt követően a távozás során annak földszinten történő leadásával új páciens húzhat sorszámot a vizsgálatra történő bejutáshoz. Kéri, hogy laboratóriumi vizsgálatra továbbra is kizárólag azok jelentkezzenek, akiknek halaszthatatlan okból szükséges a vizsgálat.

Az alábbi vizsgálati rend május 31-ig érvényes, a további lépésekről a járványhelyzet alakulásának függvényében tájékoztatja Önöket.