Menu

Főgyűjtő-beruházás: újabb szakasz következik

2020.11.13.

November közepétől a Közvágóhíd utca Esthajnal utca-Csobogós utca közötti szakaszán lesz lezárás, buszterelés.

Folytatódik a XV. kerület elmúlt húsz évének nagyberuházása, a Szilas-patak menti főgyűjtőcsatorna építése.  A munkálatok miatti változásokról a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya adott tájékoztatást.

A szennyvíz főgyűjtő kivitelezése az ütemtervnek megfelelően újabb szakaszához érkezett: 2020. november 20-án Közvágóhíd utca Esthajnal utca és Csobogós utca közötti szakaszát a közúti forgalom elől lezárják. A tulajdonosok részére a kivitelező – az építési munkáktól függően, lehetőség szerint legfeljebb 1-2 hetes időszakot kivéve – biztosítja az ingatlanjukra történő behajtást.

A munkálatok a buszközlekedést is érintik. A 124,125,170 és a 270 autóbuszjáratok továbbra is a Bogáncs utca terelő útvonalon fognak közlekedni.

Az autóbuszok a következő útvonalon járnak a terelés ideje alatt:

124-es:

Rákospalota Bogáncs utca végállomás felé:

Károlyi Sándor úton tovább egyenesen, Károlyi Sándor útról jobbra Bogáncs utcára, Bogáncs utcáról balra Esthajnal utcára.

Bosnyák tér végállomás felé:

Bogáncs utcán tovább egyenesen, Bogáncs utcáról balra Károlyi Sándor útra.

125-ös, 170-es, 270-es:

Külső végállomás felé:

Csobogós utcáról jobbra Mogyoród útjára, Mogyoród útjáról balra Pentelényi J. utcára, Pentelényi J. utcáról balra Bogáncs utcára, Bogáncs utcáról balra Károlyi Sándor útra

Bosnyák téri, újpesti, délpesti végállomás felé:

Károlyi Sándor útról balra Bogáncs utcára, Bogáncs utcáról jobbra Pentelényi J. utcára, Pentelényi J. utcáról jobbra Mogyoród útjára, Mogyoród útjáról balra csobogós utcára.

A buszterelés ideje alatt a Bogáncs utcában megállási tilalom és a sebességkorlátozás továbbra is életben marad.

A gépjárművezetőket arra kérik, hogy az útlezárás ideje alatt a Szántóföld utca vagy a Pozsony utca elkerülő utat használni szíveskedjenek. 2020 végétől a Közvágóhíd utcában ideiglenesen a célforgalom (lakosság, ingatlanhasználók) és az autóbuszok közlekedhetnek kisebb korlátozások mellett az útépítés utolsó fázisának megkezdéséig, amely 2021 tavaszán esedékes. A szokásos forgalmi rend és a végleges autóbusz-közlekedés 2021. április végén állhat vissza az eredeti állapotába.

(Cs.B.)