Menu

Fogadj el! és Fogadd el!

2006.09.20.

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén a Mobilitási Hét rendezvénysorozaton belül rendezte meg a Száraznád NOK, a XV. kerületi Önkormányzat és a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége a ?Pattogj a Pattogósban!? elnevezésű programot.

A helyszín ezúttal is az oktatási intézmény sportcsarnoka volt. A rendezvény bevezetőjében a Száraznád NOK elnök-igazgatója, Brazzorottó Jenőné elmondta, hogy a jó ügy érdekében ismét sikerült közösen gondolkodni és összefogni. Külön kihangsúlyozta, hogy a nap jelmondatai: ?Fogadj el!? és ?Fogadd el!? külön jelentőséggel bír.
-Az előbbiért, a másság elfogadásáért a magunk eszközeivel immár 47 esztendeje küzdünk. Tavaly azonban úgy gondoltuk, hogy a tornatermünk használatának felajánlásával másokat is arra biztatunk, hogy elfogadjanak bennünket is és a fogyatékkal élő embertársainkat is. Így hetente két alkalommal térítésmentesen rendelkezésére bocsátjuk a termet eszközöstül, testnevelőstül a sportolni vágyó fogyatékos emberek számára.
Hajdu László polgármester pedig az iskola múltját és a jövő felé tartó útjáról beszélt néhány mondatban, mely szerint a Száraznád NOK a korábbiakban egy kisegítő iskola volt, ám azóta egy egész oktatási komplexum lett belőle.
-Az elmúlt években igazolni tudta létjogosultságát. A kerületben a fogyatékkal élő, problémával küszködő gyerekek száma nem csökkent, jelenleg közel 700 ilyen diák tanul az intézményben. Ehhez hozzá kell tenni, hogy a XV. kerületi Önkormányzat is kiemelkedő módon kezeli a fogyatékos emberek sportolási lehetőségeit. A Száraznád NOK-ban nyújtott segítségen kívül többek között a Kolozsvár utcai iskola tornacsarnokában készül a magyar csörgőlabda válogatott.
Keserű József, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetségének elnöke mindehhez azt tett hozzá, hogy elismerését fejezi ki a házigazda iskola és kerület képviselői számára, hogy egy ilyen jelentős rendezvény lebonyolításában partner. -Csakis egy ilyen sportszerető városrészben lehet megrendezni mindezt, mint amilyen a XV. kerület. . Más kerületek sajnos, kevesebb hajlandóságot mutatnak az ilyen események támogatására. De bízom abban, hogy a második alkalommal megrendezett ?Pattogj a Pattogósban!? esemény a kétkedőket is meggyőzi majd a rendezvény fontosságáról. Hiszen szervezetünknek az a célja, hogy évente minél több ilyen eseményt rendezhessünk meg. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy minél többen tudjanak róla, minél több tudósítás jelenjen meg a programokról.
Kovács Judit, a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetségének ügyvezető elnök elmondta, hogy reméli, idén december közepén sikerül megrendezni a közös budapesti fogyatékos gálát, melyen valamennyi kerület képviselteti majd magát. Ennek a kivitelezéséhez kérte Kovács Judit Hajdu László támogató segítségét is.
De mit is csinálhattak a fiatalok ezen a napon a Pattogósban?
-Elsőként a Roll Dance kerekes-székes és ép táncosainak produkcióját tekinthette meg a közönség – mondta Avarkeszi Béla, az önkormányzat civil referense-, majd több sportágban is kipróbálhatták magukat a résztvevők. Így például többek között volt: erőemelés, karate, asztalitenisz, torball, tollaslabda, darts, akadálypálya, psysioball, kúszás-mászás és akadálypálya is.
A program folyamán a magyar csörgőlabda válogatott tagjai tartottak bemutatót, majd délután az előre bejelentkezett csapatok egy speciális sportvetélkedőn vehettek részt.
Ismét siker volt!!!