Menu

Fizetésemelési program indulhat

2018.11.10.

A XV. kerületi önkormányzati dolgozók bére az előírtnál jobban nőhet, a rendszer igazságosabbá válhat,  a képviselő-testület megvédené a cafeteriát is. A csomag több ezer családot érint.

A törvényben előírtnál jobban nőhet az önkormányzati dolgozók fizetése a XV. kerületben. Az emelést saját forrásaiból fedezné a képviselő-testület, amely – szemben az aktuális kormányzati intézkedésekkel – a munkavállalók, rajtuk keresztül pedig a családok biztonságát tartja legfontosabb feladatának.

Így, ha a testület kedden elfogadja Németh Angéla polgármester igazságosabb rendszert megrajzoló fizetésemelési programját, a kerület több ezer önkormányzati dolgozója – óvónők, szociális munkások, családgondozók, bölcsődei és egészségügyi dolgozók – az előírtat jócskán meghaladó béremelést kaphat, azaz jövőre több ezer család megélhetése válhat könnyebbé.

A XV. kerület alkalmazásában állók – bár a rendszert a kormányzat látnivalóan igyekszik szétzilálni -, várhatóan továbbra is részesülhetnek majd a cafeteria-juttatásokból, és az önkormányzati dolgozók, illetve családjaik helyzetét javíthatja a bevezetni tervezett Palota-pótlék is.

A témában lezajlott bizottsági ülések tapasztalatai azt jelzik, a Fidesz és az LMP önkormányzati képviselői várhatóan nemet mondanak az önkormányzati dolgozók megélhetését könnyítő javaslatcsomagra.