Menu

Filc, a zoknimuki a Pestújhelyiben

2011.03.30.

Az elmúlt héten a kerületi Pedagógia Napok keretében író-olvasó olvasó találkozó volt a Pestújhelyi Nevelési-Oktatási Központban. A program két vendége Filc, a zoknimuki című meseregény szerzője, Tóth Zita és testvére, Tóth Anita a könyv illusztrátora volt, akik közösen tartottak a gyerekeknek és a kedves vendégeknek egy látványos és izgalmas bemutatót.

-Az ötletet László Tamás polgármester úr riportja adta, amelyet a szerzőkkel készített és a 2010. évi Kalendáriumban jelent meg. A szervezésben sokat segített Dr. Frenyó Vilmos Lászlóné, a Pedagógiai Szakkönyvtár vezetője- számolt be Hős Gézáné, az iskolai könyvtár vezetője a programról.
A könyv szerzői megidézték Filcet és még sok más érdekes szereplőt a regényből. A gyerekek nagy izgalommal készültek a találkozóra, és érdekes kérdéseikkel, humoros ötleteikkel végig aktív szereplői voltak a programnak. Filc, a kis hétéves zoknimuki kalandjai és barátsága Félixszel, az embergyerekkel teljesen elvarázsolták a gyerekeket. Remélhetőleg a könyvet is kezükbe veszik ezek után, hogy még többet tudjanak meg a zoknimukik családjáról. Az írónő örömmel újságolta, hogy készül a regény folytatása is, melyben Filcnek barátnője lesz és egy félelmetes macska is a színre lép. Ezek után nem kétséges, hogy a gyerekek még inkább kedvet kapnak a könyv elolvasásához, és akkor ez a foglalkozás már el is érte célját.
A Pestújhelyi Iskola kiemelt feladatának tekinti a gyerekek olvasóvá nevelését már kisiskolás kortól, így nemcsak a könyvek kölcsönözhetőségére ad lehetőséget, hanem az író-olvasó közötti élő kapcsolat létrejöttére is.
Köszönjük Tóth Zitának és testvérének ezt a nagyszerű író-olvasó találkozót, ahol kicsik és nagyok érdeklődve hallgatták a mesét, és figyelték a megelevenedett szereplőket.