Menu

Figyelem! Így alakul a közlekedés a Közvágóhíd utcában

2021.04.21.

A buszok újra a régi útvonalukon közlekednek a főgyűjtő-építkezés helyszínén, de az utca továbbra is munkaterület!

A Szilas-patak menti főgyűjtőcsatorna kivitelezésének előrehaladása lehetővé tette, hogy április 12-én a Közvágóhíd utcában a buszközlekedés helyreállhasson. A beruházás befejezéséig azonban az érintett terület munkaterület marad – tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya. A műszaki átadás-átvétel lezárásáig – amíg a Budapest Közút az utat kezelésre át nem veszi – , az úttest és a járdák fokozott figyelem mellett saját felelősségre használhatóak.  Az építési területet a munkavégzésre figyelmeztető kihelyezett közúti jelzőtáblák jelzik. Továbbra is kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy a kijelölt terelő útvonalakat használják.

A közút használatát a lakosság kényelmének érdekében kivitelező lehetővé tette annak ellenére, hogy az még nincsen teljesen kész.  A szakaszon átmeneti forgalomkorlátozás mellett a kisebb munkák – járdák helyreállítása, tereprendezési munkák – folytatódnak. A környéket a Rendészeti Osztály munkatársai kiemelten ellenőrzik a biztonságos közlekedés érdekében.

A kisebb elmaradások pótlása (burkolati jelek felfestése, a szerelvények szintbehelyezése) a kivitelezés befejezését megelőzően – a nyár közepén – a teljes munkaterületen egy ütemben történik.

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a Közvágóhíd utca környékén fokozott figyelemmel közlekedjenek!

(Cs.B.)