Menu

Fiatalos lendület

2013.02.02.

Igazán irigylésre méltó, ha valaki százévesen élete teljében van. Gölle Gáborné Gizi nénire pedig igaz ez. A köszöntésére érkezett látogatók idős asszony helyett egy fiatalos hölgyet találtak az újpalotai otthonában.

Gizi nénit az önkormányzat és a polgármesteri hivatal nevében Bitvai Nándor alpolgármester, Vizér Klára alpolgármester, Donga Árpádné bizottsági elnök és Reiszné Naszádi Magdolna irodavezető köszöntötte e jeles évforduló alkalmából január 21-én.
Gizi néni pedig 1912.december 28-án látta meg a napvilágot Budapesten. Bár ő maga tősgyökeres pesti lány, a családja Erdélyből származik, ahol még mindig élnek rokonok. Az ünnepelt sokáig ellátogatott édesanyja szülőföldjére, ám egy operációt követően ezt az utazást már négy éve nem vállalja.
-AZ iskola elvégzése után egy nyomdában dolgoztam pár évig. Miután férjhez mentem, a férjem nem engedett dolgozni, így otthon maradtam. A fiam, Gábor 1944-ben született. Amikor meghalt a felesége, ideköltöztem hozzá. Jómagam 1970 óta itt élek Újpalotán, ezt megelőzően harminc évig Kelenföldön éltünk a férjemmel- mesélte Gölle Gáborné.
Gizi néni minden reggel maga készíti el a reggelit, kettőjüknek megfőzi az ebédet, takarít. Ritkán adódik alkalma olvasni, keresztrejtvényt fejteni.
-Most már sehova nem megyek egyedül. A fiam tolókocsival visz ki a piacra, ha vásárolni szeretnék. Fiatalkoromban sokat jártam kirándulni és sokat utaztam szerte Európában.
Az ünnepelt pedig büszkén mesélte, hogy a két unokája mellett van két dédunokája: egyikőjük kétéves, a másik kicsi öthónapos. Gizi néni sokáig szeretne éli, mert látni szeretné, hogyan nőnek fel a dédunokák.
S hogy mi a hosszú élet titka? Elárulta az ünnepelt: nem szabad dohányozni, inni, de sokat kell sportolni és jókat kell enni!