Menu

Festmények és szobrok a Zsókavár Galériában

2005.06.05.

A Hubay Jenő Zeneiskola képzőművészeti tanszakának év végi záró kiállítása nyílt a Zsókavár Galériában kedden délután.

A program kezdetén a zeneiskola fuvola tanszakosai (tanáruk: Illyés Zsuzsa) muzsikáltak a vendégeknek, majd Hajnal László, a házigazda ÚSZIK nevében köszöntötte a kiállítás megnyitóra érkezetteket.

Homor Istvánné, a Hubay Zeneiskola igazgatónője örömének adott hangot köszöntőjében, hogy a képző-, a zene- és a táncművészet milyen csodálatos összhangban, kapcsolatban van egymással. Az alkotások között hallhattuk a zenét, miközben a látogatók lába is megmozdult a dallamok hallatán. Az igazgatónő elmondta, hogy mindig szidják a gyerekeket, hogy a tévé, a számítógép előtt ülnek, ám az itt látható alkotások készítői tiszta szívvel, nyitott szemmel járják a világot.

-Nézzük végig a kiállítást! Mindig büszkeséggel tölt el, ha a képzőművészeti tanszakról beszélek, hiszen szakmai tudással és hozzáértéssel vezetik az úton a gyermekeket az alkotóművész tanárok: Kissné Breczek Margit és Szabó Gábor. Gyönyörködjenek a kiállításban! – mondta Homor Istvánné.

Szabó Gábor értékelő szavaiban elmondta, hogy jó érzés körbenézni ezen a helyen, nagyszerű a hangulat.

-Ha értékelni akar az ember így utólag, akkor jobbnak tűnik, mint év közben a morgások közepette. A kiállítás nagyon fontos, bár csak egy töredéke, szemelvény látható itt jelenleg. A legfontosabb azonban az, hogy a gyermek kiadja magából, továbbadja azt, ami benne van. Az alkotás akkor jó, ha örömszerző és ehhez az örömhöz úgy lehet eljutni, ha megtanuljuk a technikáját.

A képzőművészeti tanszakosok kiállítása június 8-ig látogatható az Újpalotai Közösségi Ház Zsókavár Galériájában.