Menu

Felújításra, kamerarendszerre, környezettudatos megoldásokra lehet pályázni

2020.07.06.

Megnyíltak a 2020-as XV. kerületi pályázatok járda-felújításra, társasházak felújítására, társasházak kamerarendszereire, a komposztáló keretekre, valamint az esővízgyűjtőkre.


Önerős járda-felújítási pályázat

A képviselő-testület a 2020-as kerületi költségvetésben 80 millió forintot biztosított az önerős járda-felújítási pályázathoz. A pályázat elsődleges célja az, hogy az Önkormányzat a lakosság ill. az egyes szervezetek igénye alapján, a finanszírozásba való bevonásukkal végezze el a rossz műszaki állapotban lévő szakaszok teljes felújítását.

A pályázaton részt vehetnek a felújítandó járdaszakasz mentén lévő ingatlanok (lakóingatlanok, telkek stb.) tulajdonosai/használói, valamint a képviseletükben eljáró személyek és szervezetek. Pályázatot nyújthatnak be:

  • magánszemélyek (tulajdonos / résztulajdonos / haszonélvező / bérlő / használó stb.);
  • társasházak, lakásszövetkezetek képviselői (a lakossági közgyűlések döntése nyomán);
  • nonprofit szervezetek (egyházak, alapítványok, egyesületek stb.);
  • gazdasági társaságok.

A pályázaton résztvevő magánszemélynek és szervezeteknek az illetékes Bizottság döntése után, a felújítási munkálatok megkezdése előtt kell pályázati önrészt fizetniük, melynek összege 2020-ban: 2000 Ft/négyzetméter egységesen.

A pályázati feltételeket az illetékes bizottság (Kerületfejlesztési Bizottság) elfogadta, így a pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap felhívás csatolmányaiból letölthető, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Bp. Bocskai u. 1-3. – Illyés Gy. utca sarok) elérhető. A pályázati adatlapokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata, valamint a Városgazdálkodási Főosztály – palyazatvgf@bpxv.hu e-mail címen – folyamatosan fogadja, a költségkeret kimerüléséig vagy legkésőbb 2020 augusztus 25., keddig.

További részletes információt a pályázati kiírásban és a pályázati adatlapon olvashatnak, valamint érdeklődhetnek a Városgazdálkodási Főosztályon is (tel: 305-3238).

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Társasházak és szövetkezeti lakóépületek felújítási és karbantartási pályázata

A XV. kerület 2020-as költségvetésében 75 millió forint forrást biztosítottak társasházak és szövetkezeti lakóépületek felújítási és karbantartási munkáinak a támogatására. A pályázaton a XV. kerületi 2 lakásos és ennél nagyobb lakásszámú társasházak és szövetkezeti lakóépületek közös tulajdonban álló épületrészeinek, elemeinek felújítása és karbantartása érdekében kamatmentesen visszatérítendő utófinanszírozott támogatást nyújt.

A támogatás a pályázat tárgyát képező felújítás bruttó összköltségének maximum 50 százaléka lehet. Az egy pályázónak nyújtható egyösszegű támogatás felső határa 5.000.000 forint. A pályázatban szereplő felújítási munkák támogatása utófinanszírozással, tehát a felújítás műszaki átadás-átvételét, az elszámolás benyújtását és elbírálását követően történik. Az elnyert támogatást az önkormányzat az összeg lehívását követően legfeljebb öt évig terjedő időtartamra kamatmentes, havi egyenlő részletben történő visszafizetési kötelezettség vállalása mellett, felújítási támogatásként biztosítja.

A felújítási és karbantartási pályázat beadásának véghatárideje: 2020. október 30. (péntek) 10 óra, vagy a pályázati keret kimerülése.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap és mellékletei a lenti oldalon letölthetőek, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető. A pályázatokat a Hivatal nyitva tartási ideje alatt folyamatosan a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.) a pályázati keret kimerüléséig fogadja, valamint a pályázatok beküldhetők a palyazatvgf@bpxv.hu e-mail címre is. A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni a 305-3314-es telefonszámon lehet.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Társasházak és szövetkezeti lakóépületek kamerarendszer pályázata

Társasházak és szövetkezeti lakóépületek pályázhatnak kamerarendszer telepítésére. A pályázat keretösszege 5.000.000 forint. A társasházak, illetve szövetkezeti lakóépületek bejáratonként elnyerhető maximális támogatás összege 100.000 forint.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap és mellékletei a lenti oldalon letölthetőek, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető. A pályázatokat a Hivatal nyitva tartási ideje alatt folyamatosan a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.) a pályázati keret kimerüléséig fogadja, valamint a pályázatok beküldhetők a palyazatvgf@bpxv.hu e-mail címre is.

A kamerarendszer telepítési pályázat véghatárideje: 2020. november 30. (hétfő) 10 óra

A pályázatokkal kapcsolatban érdeklődni a 305-3314-es telefonszámon lehet.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Önerős pályázat komposztáló keret

A képviselő-testület 2020-ban is forrást biztosít a lakosság környezettudatos szemléletének elősegítése, növelése érdekében a kerti zöldhulladék háztartási hasznosítására. Minimális lakossági önerő vállalása mellett – 2000 Ft. – műanyag komposztáló keret elnyerésére pályázatot ír ki, melynek költségkerete 8 millió Ft.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap a lenti oldalon letölthetőek, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető.

Pályázatot nyújthat be:

  • magánszemély;
  • társasház, lakásszövetkezet (a közgyűlés döntése alapján);
  • nonprofit szervezet (egyház, alapítvány, egyesület stb.);
  • intézmény;
  • gazdasági társaság.

A komposztálási program beadásának véghatárideje: 2020. szeptember 30.

A költségkeret kimerülése esetén a benyújtási határidő lejárta előtt a pályázatok közleménnyel lezárulnak.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.


Önerős pályázat lakossági csapadékvíz gyűjtőedény igénylésére

A lakosság környezettudatos szemléletének elősegítése, növelése érdekében a csapadékvíz hasznosítására. Minimális lakossági önerő vállalása mellett – 2000 forint – csapadékvíz gyűjtőedény elnyerésére pályázatot ír ki, ennek költségkerete 7 millió forint.

Pályázatot nyújthat be:

  • magánszemély;
  • társasház, lakásszövetkezet (a közgyűlés döntése alapján);
  • nonprofit szervezet (egyház, alapítvány, egyesület stb.);
  • intézmény;
  • gazdasági társaság.

A pályázati kiírás és a részvételhez szükséges pályázati adatlap a lenti oldalon letölthető, valamint az Ügyfélszolgálaton (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3. – Illyés Gyula u. sarok) elérhető. A csapadékvíz gyűjtő program beadásának véghatárideje: 2020. szeptember 30. A költségkeret kimerülése esetén a benyújtási határidő lejárta előtt a pályázatok közleménnyel lezárulnak.

A teljes kiírás, valamint  a pályázati adatlap innen érhető el.

(Cs.B.)