Menu

Felhívás lakóközösségek részére

2003.03.20.

Felhívjuk a Tisztelt Lakóközösség figyelmét, hogy a Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének 6/1999. (II. 4.) sz. rendelete és az ezt módosító 27/2000. (V. 26.) sz. rendelete a „Kerület Jövőjéért” díj adományozásáról rendelkezik.

A „Kerület Jövőjéért” díjra az egészségügy területén azon személyek (közösségek) terjeszthetők elő, akik a lakosság egészségének megóvása az egészséges életmódra nevelés, a gyógyító-megelőző tevékenység, a rehabilitáció terén és az egészségügyi szolgáltatások javítása érdekében kiemelkedő és példamutató tevékenységet fejtettek ki.
A „Kerület Jövőjéért” díjra a nevelés-oktatás területén azon személyek (közösségek) terjeszthetők elő, akik több éven át végzett magas színvonalú szakmai munkájukkal elősegítették az ifjúság szellemi fejlődését, az ifjúság jövőképének kialakítását, a tehetséges gyermekek kiválasztását, a hátrányos helyzetben levők felzárkóztatását és a gyermekek elkallódásának megakadályozását.
A díj évente területenként legfeljebb 2 személy vagy közösség részére adományozható.
„Kerület Jövőjéért” díj az egészségügy területén Semmelweis Nap, valamint a nevelés-oktatás területén Pedagógus Nap alkalmából rendezendő ünnepségen kerül átadásra.
Személyi, illetve közösségi javaslatot tehet a Tisztelt Lakóközösség is írásban – indoklással együtt – 2003. április 11-ig a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Irodájához címezve.