Menu

Felhívás épületek gázellátó rendszerének ellenőrzésére

2003.05.20.

Az elmúlt téli időszakban több alkalommal is előfordult, hogy a lakóépületekben több napig szüneteltetni kellett a gázszolgáltatást az épületek vezetékeinek rendkívül rossz állapota, illetve az ebből adódóan jelentkező gázömlések elhárítása miatt.

Az épületekben a szakemberek gázszolgáltatást a legtöbb esetben csak a vezetékrendszer teljes cseréje után tudták ismételten biztosítani. A vezetékek tömörtelenségéből adódó gázömlés veszélyezteti az élet- és vagyonbiztonságot, az elhárítással járó gázszünet pedig a téli hideg időszakban rendkívül kellemetlenül érinti a ház lakóit.
A problémák elkerülése érdekében kérjük, hogy az épületkezelők, ingatlantulajdonosok a tavaszi és a nyári hónapokban végeztessék el az épületek gázellátó rendszerének állapotellenőrzését és ezek alapján – amennyiben az indokolt – intézkedjenek a vezetékek szükséges mértékű kiváltásáról. (A telekhatáron, épületen belüli gázvezetékek karbantartása az ingatlan tulajdonosának a kötelessége.)

További részletes információ a Fővárosi Gázművek Rt. Észak-Pesti Szolgáltatási Osztályán kapható. 1139 Budapest Béke tér 9. Telefon: 465-6472, 465-6474.