Menu

FELHÍVÁS! a ROP 3.4.2. Képzési Programról

2006.07.06.

A Regionális Fejlesztés Operatív Program “régió specifikus szakképzési és szakmai továbbképzési” program keretében támogatott képzésekre van lehetőség.

Kik jelentkezhetnek a oldalon elérhető képzési listán lévő programokra?
1. Vállalkozások, elsősorban kkv – k és mikro-vállalkozások
2. Alkalmazottak, önfoglalkoztatók

Mennyi a támogatás mértéke?
A költségtérítés mértéke célcsoportonként eltérő, a maximális támogatási arány:
-vállalkozásoknál a képzési díj legfeljebb 60 %-a, de max. 250.000,- Ft/fő és a képzésen résztvevő alkalmazott kieső bruttó munkabérének legfeljebb 60%-a, de max. 200.000,- Ft/fő, egy vállalkozás max. 5.000.000,- Ft költségtérítést vehet igénybe.
-magánszemélyeknél (alkalmazottak és önfoglalkoztatók) a képzés költségének legfeljebb 80 %-a, de max. 250.000,- Ft /fő. 80%.

A jelentkezés módja és az elbírálás
Vállalkozások esetében
1. Jelentkezési dokumentáció kitöltése és leadása
– A szükséges dokumentumok letöltése a weblapról.
– A kitöltött adatlapok és szükséges mellékletek leadása személyesen vagy postai úton a BKIK központjába valamint kerületi tagcsoportunk (1156 Száraznád u. 5.) (B jelű adatlap kitöltve, cégszerűen aláírva, csatolva társas vállalkozások esetében a társasági szerződés, egy 90 napnál nem régebbi cégkivonat és az aláírási címpéldány egyszerű másolata, egyéni vállalkozóknál a vállalkozói igazolvány, valamint az egyéni vállalkozó aláírását igazoló dokumentum egyszerű másolata).
1. A jelentkezés elfogadása után a VÁTI, jogosultsági igazolást küld, ill. tájékoztatja a vállalkozást a költségtérítési szerződéskötés feltételeiről. (A jogosultsági igazolás birtokában vállalkozás bejelenti a beiskolázandó alkalmazottait – C jelű adatlap, EMMA nyilvántartási számmal – a VÁTI-nak).
2. A vállalkozó kiválasztja a képzési helyet (székhely vagy telephely szerinti régiós listából) és megköti a képzési szerződést (3 pld; képzésen résztvevő alkalmazottak felsorolásával)
3. Költségtérítési megállapodás a VÁTI-val
4. A vállalkozás a teljes képzési díjat megfizeti a képzőintézménynek
5. A képzés sikeres lezárása után a VÁTI a vállalkozásnak fizeti ki a költségtérítést.

Magánszemély esetében
1. Jelentkezési dokumentáció kitöltése és leadása
-Az adatlapok és egyéb szükséges dokumentumok letöltése a weblapról. Az internet lehetőséggel nem rendelkező jelentkezők számára a központi ügyfélszolgálatunk (1016. Krisztina krt. 99) valamint kerületi tagcsoportunk (1156 Száraznád u. 5.) internet hozzáférést, valamint nyomtatási lehetőséget biztosít, illetve további személyes információra van lehetőség a régiós képzési listák kínálatával és a jelentkezés feltételeivel kapcsolatban.
-A kitöltött adatlapok és szükséges mellékletek leadása személyesen vagy postai úton a BKIK központjába (A jelű adatlap kitöltve, 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, egyéni vállalkozó esetében az igazolás helyett ÁFA nyilatkozat és az egyéni vállalkozói igazolvány egyszerű másolata)
2. A jelentkezés elfogadása után a VÁTI, jogosultsági igazolást és értesítést küld a jelentkezőnek
3. Képzőintézmény kiválasztása és a képzési szerződés megkötése (3 pld)
4. Költségtérítési megállapodás a VÁTI-val
5. Önrész befizetése a képző cégnek (20 %)
Kérjük, hogy az ügymenet meggyorsítása érdekében a kitöltött pályázati lapokat és mellékleteit a BKIK székházában (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.), vagy a kerületi tagcsoportunknál (1156 Száraznád u. 5.) adják le személyesen.