Menu

Felhívás a mikro-, kis- és középvállalkozók részére

2005.12.08.

A Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP 3.4.2.) központi képzési programja régió specifikus szakmai továbbképzések és szakképzések támogatását teszi lehetővé kis- és középvállalkozások, mikro vállalkozások alkalmazottai és önfoglalkoztatók részére 1.7 milliárd forint értékben.

A ROP 3.4.2. program célja a megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkező munkaerő biztosítása az egyes régiókban szakemberhiánnyal küzdő, kulcsfontosságú ágazatokban és hiányszakmákban, valamint a turisztikai vállalkozások fellendítése érdekében.
Az MKIK által készített regionális munkaerő-piaci keresletről és képzési kínálatról és az egyes régiókban azonosított szakképzési igényekből témalista készült, melynek alapján a VÁTI Kht. képzési listát tett közzé, amely tartalmazza a jelentkezés feltételeit is.
A választható képzések körét a régiós képzési listák tartalmazzák, melyek a www.vati.hu/rop34 internetes honlapon tekinthetők meg! Az egyes régiók képzési listája különböző képzéseket tartalmaz, melyet a térségenként eltérő igények indokolnak! A képzési kínálat módosítása, frissítése is folyamatosan történik az aktuális igények alapján. A projekt 2007. december 31-éig tart, egy-egy vállalkozó/vállalkozás 250.000,- Ft értékben vehet igénybe átképző, továbbképző kurzusokat. A támogatási összeg a képzési költség 80 %-át teheti ki egyéni vállalkozóknál, alkalmazottaknál. Vállalkozások esetében 60 % és a kieső munkaidőre eső bérköltség a támogatás maximuma a 250.000,- Ft-os kereten belül.
A ROP 3.4.2 képzési programban történő részvételhez jelentkezési dokumentációt (pályázatot) kell benyújtani. A felhívásban szerepelnek azok a célcsoportok, akik jogosultak a részvételre.
A jelentkezés feltételei részletesen olvashatók a www.vati.hu/rop34 internetes honlapon!
Javasoljuk mielőbb keressék meg a honlapot és válasszanak igényük szerinti képzést, amíg a nagy érdeklődés mellett a keretösszegből még rendelkezésre áll fedezet.
A pályázatok a VÁTI Regionális Irodáiban nyújthatók be, a Kereskedelmi és Iparkamara területi egységei segítséget nyújtanak az érdeklődőknek.

Budapest, 2005-12-07

BKIK Oktatási és Szakképzési Igazgatóság