Menu

Fél évszázad munkája zárult le

2018.12.17.

A Polgármesteri Hivatalban köszönték meg dr. Sigmond Anikó főorvos több évtizedes munkáját. Az év végével nyugdíjba vonul a gyermekorvos, aki 1971 óta szolgálta a kerület lakosságát.

„Szerdán lesz 48 éve, hogy az esküvőnk után felszálltam Veszprémben az esti gyorsra és feljöttem Budapestre. A férjem Újpestre került a sebészeti klinikára, én pedig természetesen vele jöttem a fővárosba. Két lehetőségem volt, azt mondták, mehetek gyermekorvosként Csepelre vagy a világ végére. Én pedig megkérdeztem, mégis hol van az a világ vége?” – idézte fel a kezdetet dr. Sigmond Anikó, akinek a XV. kerületi gyermekorvosi munkája második és egyben utolsó állása is lett. 1971. január 1-én állt munkába és az idei utolsó nappal nyugdíjba vonul.

Hétfőn ebből az alkalomból köszöntötték a gyermekorvost a Polgármestrei Hivatalban. A kis ünnepséget Naszádi Magdolna, a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály vezetője nyitotta meg és természetesen jelen voltak a doktornő közvetlen kollégái, orvosok és védőnők egyaránt. A főosztályvezető tolmácsolta Németh Angéla poklgármester jókívánságait is, aki egy másik köszöntés miatt nem tudott jelen lenni az eseményen.

Dr. Sigmond Anikó nagyon jó érzésekkel emlékezett vissza első élményeire, arra, hogy mindenki elfogadással és szeretetettel fogadta őt, ami a következő évtizedekben sem változott. Most azonban eljött az idő, így pontosan 48 év után leteszi a lantot, vagy inkább a fonendoszkópot Sigmond Anikó, aki áprilisban lesz 77 éves.

És ahogy lenni szokott, kollégái kíváncsian kérdezték a kiváló egészségnek és frissességnek örvendő gyermekorvost, mit fog kezdeni a rá „szakadó” szabadidővel. „Majd egy év múlva kérdezzétek meg, akkor elmondom” – felelte nevetve.