Menu

Fasorrekonstrukciós és fatelepítési munkák

2022.11.03.

A munkálatok ideje alatt minimális mértékű lezárásokra vagy területelkerítésekre lehet szükség.

2022. november 3-án elkezdődnek az idei év őszére tervezett fasorrekonstrukciós és fatelepítési munkák, melyek előreláthatólag december első hetéig tartanak majd.

A munkálatok két fő helyszíne:

  • Újpalotán a Fő téren levő CBA körül (többnyire elpusztult gömb csepleszmeggy fasor cseréje)
  • Széchenyi út, Őrjárat utca – M3-as autópálya közötti szakasz (vegyes állományú fasor cseréje)

A két rekonstrukciós terület mellett további nyolc helyszínen egyedi lakossági kérelem alapján indulnak a munkálatok, ezeken a helyszíneken az ültetőgödrök kialakításával vagy – ahol szükséges – tuskókiszedéssel kezd a kivitelező november második hetében. A rekonstrukcióval érintett területeken első ütemben a korábban, minősített favizsgáló által készített szakvélemény által jelzett, és a fakivágási engedélyben előírt faápolási, fakivágási, és tuskóirtási munkákat fogják elvégezni.

A munkálatok ideje alatt minimális mértékű lezárásokra vagy területelkerítésekre lehet szükség, ezért megértésüket és türelmüket kérjük. A feladatellátás során zajos tevékenység kizárólag munkanapokon 8-16 óra között végeznek a kivitelezők. Hétvégi munkavégzést nem jelzett előre a szakcég, így nem is számolunk vele. A gödörásási, fatelepítési munkák kézi eszközökkel zajlanak, így azok zajproblémát nem okoznak.

A telepítésre kerülő fafajok kiválasztásánál figyelembe vettük a hosszútávú megtarthatóság mellett a környezeti adottságokat, közműveket. A fafajok várostűrőképessége jó, kerületünkben több helyszínen korábban már bizonyított fajok, fajták.

Fő fafajok:

  • Gömbkőris – Fraxinus ornus Mecsek
  • Mezei juhar – Acer campestre
  • Kínai díszkörte – Pyrus calleriana

A telepítést követően két évig a kivitelező teljes garanciális fenntartást fog végezni, ami az öntözést és a fatányérok gyommentesen tartását is magukba foglalják.

Kérünk mindenkit, hogy segítse a kivitelező munkáját, az átmeneti kényelmetlenségek okán pedig szíves megértésüket és türelmüket kérjük.