Menu

Farsangi koncert művésztanárokkal

2009.03.04.

Az elmúlt héten a palotai Művészeti Központ Hubay hangversenytermében a Hubay Jenö Zeneiskola és a testvérvárosi zeneiskolák művésztanárai közös farsangi koncertet tartottak.

Ennek az év eleji koncertnek többéves hagyománya van: idén Bécs – Liesing kerületéből a Musikschule Alterlaa, Donji Kraljevecből a Városi Zeneiskola, Mosonmagyaróvárról a Mosonyi Mihály Zeneiskola művésztanárai léptek fel a házigazda intézmény pedagógusai mellett.
A közös koncerten a farsangi hangulatot a klasszikus zeneművek mellett könnyedebb hangulatú műsorszámok is felidézték. Rossini, Mozart, Schiske, Pirchner, Piazolla, Verdi, és Suppe dallamai mellett horvát népdalok, valamint dzsesszfeldolgozások is felcsendültek, míg két tánccal kísért arab dal mellett a koncert végén ír népzene is színesítette a programot. Záró számként a Hubay Jenő Zeneiskola tanári zenekara igazi meglepetést tartogatott mindenki számára, amikor Verdi, Suppe, majd az ír dallamokat követően ráadásként a „Jaj, de csúszik ez a banánhéj” című fergeteges produkciót mutatták és teremtettek igazi, vidám farsangi hangulatot.