Menu

Farsangi Gála 2006.

2006.03.06.

Ismét sikeres volt a Farsangi Fesztivál: negyvenhat egyéni és csoportos fellépő érdemelte meg a fesztivál-díjat az idei évben. Köztük: versmondók, színjátszók, táncosok, hangszeren muzsikálók.

A díjkiosztó gálára március 5-én délután került sor a Pestújhelyi Közösségi Házban, ahol kora délutántól estig tapsolhatott a közönség a jobbnál jobb produkcióknak.
Ez az a verseny, amelyik megmozgatja a kerület összes iskolájának diákjait, így egyre színvonalasabb produkciókkal léptek fel még a hetekkel korábban megrendezett versenyen.
A gálán Nagy Edit a PeKH munkatársa köszöntötte a rokonokat, ismerősöket, barátokat és a fellépőket, majd a színpadot a fellépők vehették birtokukba.
– Több mint 130 jelentkezés volt különböző kategóriákban- mondta Edit. Öt napon keresztül tartott a fesztivál. Ilyen sokan már nagyon régen voltak. S ezen a programon nem az a lényeg, hogy helyezéseket osszuk, hanem, hogy föllépési, bemutatkozási lehetőséget adjunk a kerületben élő, a kerületben tanuló tehetséges gyerekeknek.

S hogy kik is voltak ők?
A Kontyfa művészeti iskola harmadikosokból és ötödikesekből álló néptánccsoportja Sárközi cinegést, míg Várkonyi Viktor a Kossuth NOK 1. b osztályos tanulója egy magyar népmesét adott elő. Ezután a Hartyán Kamarakórus varázsolt el énekével mindannyiunkat, majd a Három Manó következett, akik a Hubay Jenő Zeneiskola növendékei, s fuvolán játszottak.
A Kontyfa Művészeti Iskola alsó tagozatos táncosai hip-hopot táncoltak, Tóth Vivien, a Szent Korona iskola 3. a osztályos tanulója pedig Rónay György: Feketerigó című versét mondta el.
Egy igazi kis tehetség lépett ezután a színpadra, Turcsik Boglárka, a László Gyula Általános Iskola 1. osztályos diákja diszkótáncot adott elő. Bocskai Virág 3. b osztályos tanuló a Czabán Samu iskolából érkezett. Ő Weöres Sándor: A románc című versét mondta el. A Nagy trió kamarazene kategóriában kapott fesztivál díjat: magyar népdalokat hallgathatunk meg előadásukban. A trió tagjai előkészítősök a Hubay Jenő Zeneiskolában. Károlyi Renáta 3. b osztályos a Kolozsvár utcai iskolában. Ő népdal éneklésben kapott fesztivál díjat. A Dzsungel csapat tagjai 2. a osztályosok a Kossuth NOK-ban. A gyerekek Dés László és Geszti Péter musicaljéből adtak elő egy részletet.
Zdorba Lajos Márk a László Gyula Általános Iskola 3. osztályos tanulója, aki közönségdíjas lett. Lala Benjámin László: Bolhamadár c. versét mondta el. Nyuka Noémi hangszeres zene kategóriában lett fesztivál díjas. Noémi 4. osztályos a Károly Róbert iskolában és 2. osztályos a Hubay Jenő Zeneiskolában. Noémi Soproni József: A pilisi tiszta búza című darabját játszotta el zongorán. Utána ismét egy kis tehetség állt a színpadra: Nedelka Ágnes a Károly Róbert iskola 2. b osztályos tanulója, aki versmondás kategóriában kapott fesztivál díjat.
A László Gyula iskola növendékeiből álló Vadócok csapata egy Dominó swinget táncolt el, míg a Károly Róbert Iskola 1. osztályos diákja, Kiss Olivér következik. Olivér 1. a osztályos verset mondott.

Kovács Benjámin 4. osztályos a László Gyula iskolában és 2. osztályos a Hubay Jenő zeneiskolában. Mozart: C Moll menüett, és Benda. A moll szonatina című művét adta elő. Zsolnai Melinda 1. osztályos a Károly Róbert iskolában. Ő is a versmondás kategóriába kapott fesztivál díjat. A Kistücsök táncegyüttes a közönségdíját nyerte el. A László Gyula iskola 3. 4. osztályosainak előadásában egy alföldi lassú csárdást láthattunk. Váradi Zoltán a Pestújhelyi NOK 6. b osztályos tanulója hangszeres zene kategóriában nyert fesztivál díjat, így ő következett ezután. A Kontyfa Művészeti iskola 5. osztályos néptáncos csoportja a kendős táncot még az aradi vértanúk emlékére tanulta meg, most ezt adták elő. A szünet előtt pedig Csukás István: A sínen ült egy fehér nyúl című meséjének földolgozását adták elő a László Gyula Általános Iskola 4. c osztályosai, azaz az Eszementeknek.
A szünetet követően kamarazene kategóriában bűvölte el a közönséget a Négy angyal közül kettő, mivel betegség miatt nem tudtak teljes létszámban fellépni (Ress Katalin, Makk Adrienn, Marosi Zsuzsa és Gedai Eszter). Mind a négyen a Hubay Jenő zeneiskola 4. osztályos növendékei, műsorukon Bach. Air és Acciai: Zenélő doboz szerepelt.
Lázár Ervin. A kék meg a sárga című meséjét a Kossuth NOK színjátszó csoportja adta elő, majd a Puskalábú Fruskák következtek. Mozart: D-dúr rondója és Mendelssohn. Fisz-moll Velencei gondoladala Horváth Vivien, a Dózsa György gimnázium 7., valamint a Hubay Jenő Zeneiskola 5. osztályos növendékének előadásában zongorán csendült fel. Ezután tánc következett. Az Ördögi Görlök a Chicago című musicalből adtak elő egy részletet, majd Farkas Anita és Szkvorcsinszkaja Viktória előadásában egy hip-jop tánc következett. Bach: Két menüett és Schubert: Impromtu- hegedűn Horváth Bettina, a Czabán iskola 6. c osztályos tanulója játszott. Modern tánc kategóriában fesztivál díjat nyertek a Mezei testvérek: Zsófia és Annamária.
Népdaléneklésben indult és nyert kiemelt fesztivál díjat Jávorcsik Alexandra, a Hartyán iskola 5. osztályos tanulója, míg Bodnán Zsófi és Tóth Gergely Molnár István: Legényke, leányka, kamaszgyerek pár a Dél-Dunántúlról címmel táncoltak. Corelli: D Moll szonátájának I. és II. tételét gordonkán Lakatos Laura, a Hubay Zeneiskola 4. osztályos növendéke adta elő. Modern tánc kategóriában nyertek fesztivál díjat a Szent Korona iskola 4. osztályos növendékei, a Rocki nyuszik, míg Romhányi József: Kecskére káposztát című versével nyert fesztivál díjat Ferenczi Krisztina, a Hartyán NOK 7. osztályos tanulója. Tóth Gergely kiemelt fesztivál díjas csallóközi dallamokat játszott citerán. Gergely 5. osztályos a László Gyula Általános Iskolában. Ezután Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című regényéből hallgathattunk meg egy részletet Hoffmann Richárd tolmácsolásába. Richárd 5. osztályos a Károly Róbert Általános Iskolában. A Kontyfa Iskola felső tagozatos táncosai hip-hop táncot adtak elő, majd a színpadra lépett az Expert dancers, akik a Szent Korona utcai iskola növendékei.
Mezei Zsófi 8. osztályos a Szent Korona iskolába. Ő egy hastáncot adott elő, majd a paródia kategóriában indult és fesztivál díjat nyert Simon Dávid, a Kossuth iskola 8. osztályos tanulója nevettette meg a közönséget. Ezután egy fergeteges rock and roll következett: a négy táncos lány a Károly Róbert Általános Iskola 6. osztályos növendéke, míg az utolsó fellépő ezen az esten a Gipsy Trió tagjai (a Czabán Samu Általános Iskola 5. a és 5. b osztályos növendékei) voltak, akik Improvizációk című produkciójukkal kiemelt fesztivál díjat kaptak a zsűritől.