Menu

Farsang itt is, ott is, amott is

2006.03.03.

A farsang időpontja minden évben változik, mivel zárónapja a húsvét napjához kötődik. A farsangi időszak január 6-tól, Vízkereszt napjától hamvazószerdáig, azaz idén március 1-jéig tartott. Ekkor kezdődött ugyanis a 40 napos nagyböjt időszaka.

A farsang heteiben azonban a kerület minden városrészén zajlott a mulatozás, az eszem-iszom, sőt még batyus bálokra is sor került.
S hogy hol voltak bálok? A teljes igénye nélkül a Csokonai Művelődési Központban a hagyományos Polgári Bál zajlott nagy sikerrel, ahol nem maradhatott el az úri kaszinó, a tánc, a rulett, s természetesen a közönség is gondolkodott a jó hangulatról. Ugyancsak ezen a helyszínen került sor a került idősebb korosztályának a vidám délutáni farsangi rendezvényeire, amely több napon keresztül és alkalommal megmozgatta a szépkorúakat. Volt Horgászbál és szalagavató bál, hiszen a jóból az ifjabbak sem maradhattak ki. Több jótékonysági bálra is sor került, amely a nevéből következtetve valamely jótékony cél érdekében valósult meg.
S mindezen, -s a még fel nem sorolt – összejövetelek mellett Valentin napon is, a szeretet jegyében dobogtatták meg egymás szívét a szerelmesek, s ajándékozták meg szívük választottját. A Hubay Zeneiskola pedig koncerttel köszöntötte a farsangi hagyományokat kedvelőket, s még őrzőket. Akinek pedig még ez sem volt elég, az rockizhatott a Brillantin zenekarral, vagy netán görög táncot rophatott a Maskarades együttes zenéjére, netán egy salsát járhatott el Mati vezetésével az Újpalotai Közösségi Házban. S hogy a pestújhelyiek se maradjanak ki a jóból, náluk a legtöbb embert, fiatalt megmozgató rendezvény zajlott: a Farsangi Fesztivál, melynek gálája még ezen a hétvégén lesz, ahol a fesztiváldíjban részesülők egy különleges est folyamán mutathatják be, hogy rászolgáltak a díjra.