Menu

Ez történt a Kontyfában az elmúlt időszakban

2006.02.18.

Engedjék meg, hogy néhány mondatban beszámoljunk munkánkról, arról az iskoláról, amelyet megtisztelnek bizalmukkal, hiszen ránk bízzák gyermeküket. Mindenek előtt a tehetségfejlesztésről – írta levelében Rozsáli Oszkár, elnök igazgató a „kontyfás” szülőknek.

-Hiszünk a gyerekek tehetségességében, ezért indítottuk a hetedik, nyolcadik évfolyamon azt a fakultációs rendszert, amely lehetőséget ad egyes tantárgyak mélyebb megismerésére még akkor is, ha egy másik gyengébben megy. Ez a forma segít az esetleges bukásveszély elhárításában is.
Továbbra is működtetjük a szabadsávos komplex művészeti tagozatrendszert, amely a kisebbeknél a képességfejlesztést szolgálja, s ezzel együtt lehetőséget ad a hiánypótló fejlesztő foglalkozásokra is. Ez a két szervezeti forma, kiegészülve az együttműködésen alapuló tanulásmódszertannal országosan elismertté teszi iskolánkat.
A korra jellemző informatikai képzés, illetve a számítógéppel támogatott oktatás érdekében már három különlegesen jól felszerelt tanterem áll a gyerekek rendelkezésére, valamint hordozható eszközök segítik kollégáinkat a korszerű tanításban.
A középiskolások nyelvi előkészítő évvel kezdik gimnazista tanulmányaikat. A heti tizenkét angol órán túl módjuk van az esetleg korábban már tanult német nyelv szinten tartására, folytatására is. A nélkülözhetetlen közismereti alaptantárgyakat – matek, magyar, természetismeret – szintén oktatjuk ezen az évfolyamon, nehogy elfelejtsék diákjaink az eddig tanultakat. Ezekkel párhuzamosan művelődő, érdeklődő életmódra igyekszünk nevelni a gimnazistáinkat. Ezt szolgálják a nagyobb tematikus egységek, házi dolgozatok, önálló kutatási lehetőségek.
Erdei iskola és környezetvédelem. Továbbra is támogatjuk, – és ezt kérjük Önöktől is – hogy gyermekeink elutazhassanak az ország egy-egy nevezetes pontjára. A természeti környezet, az együttlét varázsa olyan nevelő hatású és olyan ismereteket ad, amelyeket panel-iskolai körülményeink között másképp nem taníthatunk meg. Környezetvédelmen értjük lakótelepi környezetünk védelmét is. Megvalósítottuk a szelektív hulladékgyűjtést minden osztályunknál, igyekszünk az iskolát és kertjét barátságossá, gondozottá tenni, erre rávenni tanulóinkat is.
A hozzánk járó gyerekek életmódját, életvitelét, de főként a tanulási szokásaikat azzal próbáljuk javítani a későbbiek folyamán – ha ezzel Önök is egyetértenek -, hogy az órarendben az azonos tanórákat egységekbe szervezzük. Így egy tananyagrész nem húzódik el, mód nyílik az elmélyültebb tanulásra, a váltások érdekesebbé teszik a tanév egészét.
Akik már érettségiztek, azokat egyéves képzésre várjuk falaink közé. Számítógépes szoftver-üzemeltetői szakképzésünk modern gépeken, a legújabb szoftverekkel folyik.
Az Alapítvány az Iskoláért hozzájárul az erdei iskolai programban résztvevő családok költségeinek könnyítéséhez. Az alapítvány ebben az évben nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen mesebeli fajátszóteret szeretne építeni. A balesetveszélyessé vált szabadtéri kosárlabdapályát is fel kívánja újítani. Az idei alapítványi bál, február 25-én is ezeket a célokat szolgálja,melyre ezúton is szeretettel meghívjuk Önöket.

Kapcsolódó linkek: