Menu

Évfordulók között

2009.09.19.

Jó érzés az, ha az ember miután kenyere javát megette, büszke lehet egész életére. Ennek elismerése pedig nagyon jól esik neki. Így van ezzel Ökrös László, Kiss Lászlóné Zsuzsa és Kurucz Imréné. A két hölgy nemrégiben töltötte be 80. életévét, míg Ökrös úr 85 éves lett.

Az ő köszöntésükre gyűltek össze néhány napja a polgármesteri hivatalban. Hajdu László polgármester és Király Csaba alpolgármester gratulált a születésnaposoknak.
Az ünnepeltek néhány szóban beszéltek magukról, életükről.
-Itt születtem az Adria utcában- mondta Ökrös László, majd szinte szavakban foglalta össze életét: állami menhelyen volt, majd árvaházban, papi internátusban, de a gimnáziumot ezután befejezte, dolgozott gyárban, volt levente, volt fogságban. Elvégezte az egyetemet, dolgozott lapnál, televízióban, rádióban, majd nyugdíjba ment.
Kiss Lászlóné Zsuzsa 36 éve lakik a kerületben. A VIII. kerületben született, majd a Rudas László utcában (jelenleg Podmaniczky utca)-, a XI. kerületben lakott. Onnan került ide Rákospalotára.
-Nyugállományú rendőr alezredesként szereltem le. A munkám sosem volt nyolcórás, inkább kemény, és hosszabb volt a szolgálat. Így korábban mentem nyugdíjba. Sokat tanultam: idegen nyelvi főiskolát végeztem, majd a nyugdíjazásomat követően visszamentem tanítani a rendőrséghez. 66 éves voltam, amikor egy éves unokámat megkaptam. Őt neveltem fel, és nevelem azóta is- mondta mosolyogva, ám nagyon büszkén az ünnepelt.
Kurucz Imréné Erzsi néni pedagógusként élte le életét. A háború előtt végezte el a polgárit, majd a tanítóképzőt az apácáknál kezdte. Miután édesapja Székesfehérváron volt katona, ott tanított. Pesten a Honvédséghez került, és ott tanított 35 évig. Ám a betegség közbeszólt. Ekkor végezte el a könyvtár szakot, majd a magyar nyelv és irodalom szakot. Fia a Szovjetunióban végezte el a repülőmérnöki szakot, és azóta az unokája is már nagyra nőtt. 15 éve él a kerületben Erzsi néni, ám 50 éve kötődik a kerülethez. Nemrégiben vehette át gyémántdiplomáját.
Az ünnepeltek elismerő oklevelet és ajándékkosarat, virágot kaptak. Mi is gratulálunk nekik!